The Orange crew gathered in Zagreb to start the 2017/18 campaign

Wednesday, 16. August 2017 at 17:00

Cedevita have started preparations for the 2017/18 season. 

Cedevita 2017/18 (Photo: Cedevita)

Cedevita have started preparations for the next season, with new head coach and with some new players, but with the same goal like every year - To be the best. The Orange crew gathered this Wednesday in Zagreb to officially begin with the 2017/18 campaign, while the team firstly underwent all medical tests in the local medical center.

Some newcomers have already joined the squad, including Demetris Nichols and Will Cherry, as well as Andrija Stipanović.

"I am glad that I have returned to Zagreb, while my satisfaction is even bigger because I joined a very ambitious club. Cedevita has grown into a world-class team and many players I was speaking to confirmed that the club organization is at the highest possible level. I know the coaching staff very well and I believe that we will achieve great things in the upcoming season," said Andrija Stipanović.

Head coach Jure Zdovc had 10 players at the first training - Will Cherry, Demetris Nichols. Andrija Stipanović, Toni Katić, Karlo Žganec, Toni Perković, Darko Bajo, Lovro Buljević, Antonijo Jordano and Marko Arapović.

Roko Ukić, Filip Krušlin and Ivan Ramljak are with Croatia national team, while Džanan Musa is currently with Bosnia & Herzegovina national team. Kevin Murphy will join the team later this summer. 

-----------------

Testiranjima započele pripreme

Liječnik KK Cedevite dr. Tomislav Cerovečki obavio je bazične medicinske preglede većini igrača u ovosezonskom rosteru u bolnici na Srebrnjaku. Glavni fizioterapeut kluba Slaven Durlen je uz Marka Bosaka odradio veliki dio posla kod raznih mjerenja koja će se osim na Srebrnjaku odraditi i slijedećih dana u poliklinici Medikol.

"Obavljamo pretrage kompletne krvne slike, spirometrija, EKG, odrađujemo antropometrijske mjere svakog igrača, ultrazvuk srca i abdomena, urin, oftamološki pregledi pa sutra spiroergometrija i još niz pretraga kako bi mogli postaviti dijagnozu igrača kako bi bazične pripreme prilagodili njihovim sadašnjim mogućnostima", kaže fizioterapeut Slaven Durlen dok dr. Tomislav Cerovečki, koji istovremeno radi ortopedske preglede, potvrđuje da je riječ o najnaprednijim ispitivanjima koje rijetko koji klub zapravo obavlja.

Stigli su Amerikanci Will Cherry i Demetris Nichols kao i povratnik u Hrvatsku, u Zagreb nakon 11 sezona, centar Andrija Stipanović.

"Drago mi je što sam se vratio u Zagreb, u Hrvatsku. Još kada govorimo o ambicioznom klubu sreća je još veća. Veselim se novim izazovima a ja se nadam da ću pomoći da se ostvare planovi. Cedevita je stvarno izrasla u vrhunski klub, mnogi igrači s kojima se družim a bili su ovdje potvrdili su vrhunsku organizaciju. Rezultati to potvrđuju a ja se nadam da ćemo u tom ritmu i nastaviti. Znam dobro stručni stožer, Zdovca, Rimca, makar sa njima još nisam radio i veselim se tome."

Dugo je Andrija izbivao iz Hrvatske.

"Bilo je dobro u inozemstvu, zadnje četiri godine u Turskoj. Ipak, čovjek se poželi kuće. Drago mi je što sam stigao u vrlo kompetitivnu sredinu, roster je jak, igrače znam i vjerujem da nas ove sezone očekuju velike stvari."

Jure Zdovc, Slaven Rimac, Dražen Orešković i Slaven Hlupić kao trenerski stožer danas su na uvodu u pripreme za novu sezonu pozdravili: dva Amerikanca, Will Cherry i Demetris Nichols. Novi je i Andrija Stipanović uz Tonija Katića, Karla Žganeca, Tonija Perkovića, Darka Baju, Lovru Buljevića, Antonija Jordana i Marka Arapovića.

Roko Ukić, Filip Krušlin i Ivan Ramljak su u sastavu hrvatske reprezentacije za Eurobasket, kao i pomoćni trener izborniku Petroviću Dražen Orešković. Nema niti Džanana Muse koji sa BiH reprezentacijom igra predkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Naknadno će doći i Kevin Murphy kao i još jedan visoki igrač unutarnje linije čiji se potpis uskoro očekuje.

Na visinske pripreme na Roglu kreće se 21.09. i ostaje do 02.09. Na Rogli su u programu utakmice 27.08. sa ruskim Enisej Krasnojarskom a 30.08. sa Kormendom iz Mađarske. Turnir u Rogaškoj 02. i 03.09. donosi domaćina Rogašku i pobjednika susreta Union Olimpija - Gaziantep Turska. 09.09. Cedevita igra sa Igokeom u Laktašima a za 11.09. i utakmicu u Zagrebu protivnik se još dogovara. Od 20.-23.09. na rasporedu je Superkup ABA lige u Baru.

>