Pavićević: „No one can take away our right to hope“

Saturday, 31. March 2018 at 14:09

Mornar head coach Mihailo Pavićević stated in front of Game 3 of the 2018 ABA League Semi-Finals that Crvena zvezda mts are the clear favorites, but that his team will still do everything they can to win the match in Belgrade. 

Mihailo Pavicevic (Photo: Mornar/Media Pro)

Mornar head coach Mihailo Pavićević stated in front of Game 3 of the 2018 ABA League Semi-Finals that Crvena zvezda mts are the clear favorites, but that his team will still do everything they can to win the match in Belgrade.

“Nothing has changed over the past week. As I have already said – everything depends on how Crvena zvezda mts will play the game. They are the clear favorites in front of Game 3, but they still need to prove it on the court. The stake is indeed huge and the pressure will be on them. This has already been an amazing season for us. I just want from my team to be brave in Game 3, while no one can take away our right to hope that we can reach the Finals.”

-----------------

Pavićević: „Nadu nam niko ne može uzeti“

Mihailo Pavićević, trener Mornara, prepustio je ulogu favorita Crvenoj zvezdi mts pred treću i odlučujuču utakmicu polufinala ABA lige, ali je takođe istakao da će njegov tim učiniti sve kako bi došao do velike pobede u Beogradu.

"Ništa se nije promijenilo pred treću utakmicu, sve što sam rekao ranije stoji - i taj meč, kao i prethodna dva, zavisi od Crvene zvezde. Beograđani su favoriti, ali favoriti koji to moraju da dokažu i na parketu. Normalno, ako nas dobiju, sportski ćemo čestitati. Za nas je ovo zaista fantastična sezona. Dovoljno je samo reći da je sinoćnja utakmica Zvezde protiv Reala poslužila kao pripema za majstoricu u plej-ofu sa Mornarom. Time je sve rečeno. Luković je van trenažnog procesa gotovo mjesec dana. Godi njegova želja i volja da pomogne ekipi, ali moramo biti objektivni - šanse da zaigra su vrlo male. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da se odmorimo što je za nas najbitnije i da hrabro odigramo utakmicu u Beogadu kao što smo odigrali mnoge tokom ove sezone. Ulog je ogroman, pritisak je veliki na našeg rivala, nije u pitanju samo ova sezona nego i iduća. A nama nadu niko ne može uzeti. To što mnogi kažu da ne možemo ništa da izubimo samo nam, po mom mišljenju, odmaže, jer igrači, ako ne shvate tu rečenicu na pravi način, mogu opušteno da uđu u meč. Pokušaću da ih ubijedim da je ta neopterećenost rezultatom bitna jedino ako može da ih motiviše da pruže svoj maksimum. Nadam se da ću uspjeti u tome."

>