FAN MAIL: Edo Murić - "Partizan NIS is more than just a club"

Wednesday, 17. February 2016 at 23:55

Edo Murić has answered on your questions! Read the full text and find out what are his favorite Partizan NIS songs, what is his record on bench press, how often he gets in touch with Jaka Blažič, his teammate from the Slovenian national team...

Edo Murić has answered on your questions! Read the full text and find out what are his favorite Partizan NIS songs, what is his record on bench press, how often he gets in touch with Jaka Blaž, his teammate from the Slovenian national team...

Will you play for the Slovenian national team next summer, if you get a call?

"I will. If I am healthy and if I get a call, I will be there for Slovenia."

How did you feel back in December during the game against Metalac Farmakom in Pionir Hall, when you finally returned on the court after a long break?

"I was waiting for that moment for a long time. It is just a fantastic feeling when you know you are back after a long break and when you once again have the opportunity to fight for the club you love."

How much does the role of a team leader means to you and how do you feel about working together with Aleksandar Džikić once again in your career?

"We are not a team that have some leaders. We act as a team from the beginning to the end. I do not have a problem to take responsibility, but that is the way we are functioning. When someone has a bad day, then someone else is always there to take responsibility. As for the coach, I know him very well, I know his system of work, so I am trying to transfer it to my teammates."

Partizan NIS fans are constantly increasing their number on the stands. How much does that support mean to you?

"Their support is always on the maximum level. Not just in the gym, but also outside it. It means a lot to all of us and it gives an additional meaning to everything we are doing here. Our fans are with us both "in joy and in sorrow" as they use to sing during the games, and that is something we are very grateful of. "

How much weight can you lift from the bench press?

"Bench press is a good exercise to tone up the muscles, but I haven't worked with my maximum weight for a long time, because basketball exercises are a bit different. Maximum weight that I lifted when I was younger was 130kg. I am more proud on my records in some other exercises..."

Do you follow Euroleague and what is your favorite club there?

"There are several teams that I follow, but if I have to single out one of them, then it would be Fenerbahce. They have a lot of guys that used to play here in Serbia and it is nice to watch them winning. And, they are coached by a man whose name is well known to everyone in Europe."

What was your favorite moment in Partizan NIS?

"Every moment in Partizan NIS is beautiful, while I hope that the best one is yet to come."

Who were your basketball role models?

"When I was younger, my first role model was my older brother. After that I haven't had any real role models, although I like to watch Kobe Bryant and LeBron James."

Will you stay in Partizan NIS for the next season?

"It is still early to talk about that. At the moment I think only about Partizan NIS and about this season."

Do you listen to the songs of Partizan fans punk-rock band "Grupa JNA" and what is your favorite song?

"Of course I listen their songs, while my favorites are 'Dobro pamtim sve' and 'Odabrani soj'."

What is your favorite chant from the Partizan NIS fans?

"It's 'Da volim crno-bele' which the fans are singing before every game. I always get chills when I listen them singing it."

Do you think that you would be able to beat Adin Vrabac in dunk contest?

"It would be interesting. I hope I would defeat him with 'my experience'."

Do you miss your national team teammate Jaka Blažić? With which player do you spend the most time?

"I would not be able to single out anyone, as we all hang out together... Maybe Vrabac or Andrić... I get in touch with Jaka from time to time, that is the life of professional sportsmen. Outside the court we hang out together, but when he was in Crvena zvezda we were doing everything to defeat one another. Now we play in different countries... It's just a normal thing. "

How many hours during the day did you spend on trainings when you were 16-17 years old?

"It depended on the intensity of the workouts. Almost every day I had two trainings. Those are the years when a man needs to decide what is he going to do in his life, so he must be 100% devoted in what he is doing."

What makes Partizan NIS special in comparison to the other teams?

"Those emotions that everyone in the club and the fans feel toward Partizan. Simply, Partizan has already become more than just a club for their fans. A lot of people identifies themselves with the players, and they literally live through every game and training alongside us. Together, we are all one big family. "

--------------------

Edo Murić: "Partizan NIS je odavno postao više od kluba..."

Edo Murić je odgovorio na vaša pitanja! Pročitajte ceo tekst i saznajte koje su mu omiljene navijačke pesme, koliko može da "izbaci iz benča", koliko se često čuje sa Jakom Blažičem, saigračem iz reprezentacije...

Da li ćete da igrate za slovenačku reprezentaciju ovog leta ako budete pozvani?

"Hoću. Ako bude zdravlja i ako me pozovu, tu sam."

Kakav vam je bio osećaj u decembru, na utakmici protiv Metalca Farmakom u Pioniru, kada ste se vratili na teren posle povrede i duže pauze?

"Bio je to momenat koji sam sa velikim nestrpljenjem čekao. Fenomenalan je osećaj kada se posle pauze ponovo nađete na terenu i sa saigračima se ponovo borite za dres kluba koji volite."

Koliko vam znači to što ste lider ekipe Partizana NIS i kako se osećate zbog toga što opet sarađujete sa Aleksandrom Džikićem, kao u Krki?

"Nismo mi ekipa u kojoj se puno izdvajaju lideri, igramo kao tim od početka do kraja. Nemam problem sa time da preuzmem odgovornost, ali mi funkcionišemo tako da kada jednom ne ide, drugi će uskočiti da preuzme odgovornost. Sa trenerom se odlično poznajem, znao sam kakav je sistem rada kod njega pa sam se trudio da to prenesem i na saigrače."

Koliko dižete iz benča?

"Benč je ok čisto za neku tonizaciju mišića ali do maksimuma već dugo nisam išao jer su košarkaške vežbe u teretani malo drugačije. Maksimalna težina koju sam kao mlađi podigao je bila 130 kilograma. Ponosniji sam natežine u nekim drugim vežbama."

Koliko vam znači sve veća podrška Grobara sa tribina?

"Podrška je maksimalna uvek, ne samo u hali nego i van nje. Svima nama to puno znači i daje jedan dodatan smisao svemu što radimo. Naši navijači su uz nas "I u bolu i u radosti” što kaže jedna navijačka pesma, i to je nešto na čemu smo im neizmerno zahvalni."

Da li pratite Evroligu i ako pratite, koji je vaš najdraži klub?

"Ima nekoliko klubova koje pratim, ali ako bih morao da izdvojim jedan to bi bio Fener, jer mi je lepo da vidim tim koji pobeđuje a u njemu igraju momci koje smo izbliza pratilii u Srbiji. A vodi ih i trener za kojeg je svima jasno šta znači u Evropi."

Koji je vaš najdraži trenutak u dresu Partizana NIS?

"Svaki trenutak u Partizanu je lep a najlepši se nadam se da ću tek doživeti. "

Koji su bili vaši najveći košarkaški uzori?

"Kada sam bio dosta mlađi, prvi uzor mi je bio stariji brat. Nakon toga, nisam imao puno uzora iako volim da gledam Kobija Brajanta i Lebrona Džejmsa."

Da li ostajete u Partizanu NIS i sledeće sezone?

"Rano je još za tu temu. Za sada razmišljam samo o Partizanu i o ovoj sezoni."

Da li slušate pesme Grupe JNA i ako da, koja vam je omiljena?

"Slušam naravno, mogao bih da izdvojim 'Dobro pamtim sve' i 'Odabrani soj' koja je rađena na matricu Pink Flojda."

Koja vam je omiljena navijačka pesma sa Juga?

"Omiljena mi je 'Da volim crno-bele' kada je navijači pevaju pre početka utakmice. Uvek se naježim i radujem se kad je čujem."

Da li mislite da biste pobedili Adina Vrabca u takmičenju u zakucavanju?

"Bilo bi zanimljivo, nadam se da bih ga dobio 'na iskustvo'."

Da li vam nedostaje vaš saigrač iz reprezentacije Jaka Blažič? Sa kojim saigračem provodite najviše slobodnog vremena?

"Ne bih mogao nikoga previše da izdvojim, dosta se družimo i svi zajedno. Recimo da je to Vrabac ili Andrić. Sa Jakom se povremeno čujem, takav je život profesionalnih sportista. Van terena se družimo, dok je on bio u Zvezdi na terenu smo davali sve od sebe da jedan drugog pobedimo, sada igramo u različitim zemljama... Sve je to normalno."

Koliko sati dnevno ste trenirali kada ste imali 16-17 godina?

"Oko broja sati je sve zavisilo od dana i od intenziteta treninga. Skoro svaki dan sam imao dva treninga. To su godine kad pojedinac treba da se odluči šta želi da radi u životu i da u to uloži celog sebe."

šta po vama čini Partizan NIS posebnim u odnosu na ostale klubove?

"Neverovatne emocije koje prema klubu osećaju i svi oni koji su u njemu, ali i njegovi navijači. Jednostavno, Partizan je za svoje navijače odavno postao više od kluba. Veliki broj ljudi se identifikuje sa nama i bukvalno zajedno sa nama prolazi kroz svaku utakmicu, svaki trening. Svi zajedno činimo jednu veliku porodicu."

>