Zvezda accepted the offer - Marko Gudurić is a new player of Fenerbahce

Saturday, 15. July 2017 at 16:36

Marko Gudurić will play for the reigning European champions in the following season. 

Marko Guduric (Photo: Crvena zvezda mts)

Crvena zvezda mts have stayed without one more player from the last year's roster. Marko Gudurić has signed a 4-year contract with Fenerbahce, while Crvena zvezda mts will receive a significant transfer fee.

Gudurić was promoted in the senior team of Crvena zvezda mts two years ago and he has won 5 major trophies since then, including the two ABA League titles.

He has also grown into one of best attackers in the Euroleague, which attracted attention of the reigning European champions Fenerbahce.

Crvena zvezda mts wished all the best to Marko Gudurić in his new club.

----------------

Marko Gudurić pojačao prvaka Evrope

Bivši prvotimac Crvene zvezde mts i reprezentativac Srbije, Marko Gudurić, potpisao je u petak četvorogodišnji (3+1) ugovor sa aktuelnim prvakom Evrope, ekipom Fenerbahčea.

Na ime ovog transfera, klub sa Malog Kalemegdana će prihodovati poovo rekordno obeštećenje od milion evra, uz 20 posto procenta od ukupne sume narednog transfera Gudurića iz Istanbula.

Marko je u Beograd stigao 2012. godine kao vrlo talentovan košarkaš iz rodnog Priboja. Još tokom takmičarske 2012/2013 godine povremeno je kao član mladjih selekcija Crvene zvezde, priključivan prvom timu crveno-belih, dok je standardno nastupao za seniorski tim FMP-a.

U prvi tim Crvene zvezde mts definitivno je priključen tokom leta 2015.godine (pošto je osvojio titulu prvaka Evrope sa reprezentacijom Srbije za igrače do 20 godina, gde je bio i igrač šampionata) i za dve sezone osvojio je duplu i triplu krunu sa crveno-belima. U prethodnom periodu, nametnuo se kao jedan od najtalentovanijih igrača u svom uzrastu u celoj Evropi, što je potvrđivao i odličnim igrama u Evroligi tokom dve sezone.

Crvena zvezda mts želi puno sreće i uspeha Marku Guduriću u dresu Fenerbahčea.

>