FMP bring in talented Russian player Ivan Slutsky

Wednesday, 23. August 2017 at 13:20

The Panthers have signed one more foreign player. 

(Photo: FMP)

It is official! Young Russian player Ivan Slutsky has arrived in Belgrade and signed a multi-year contract with FMP. He has already passed the medical tests and started practicing with his new teammates.

Slutsky (20 years, 201 cm) has been a regular member of all youth selections of Russian national team. He spent the last couple of seasons in Russian team Khimki, with whom he has won U16 and U18 national championships.

Slutsky is the first ever Russian player to join FMP. 

------------------
FMP potpisao talentovanog Rusa

Mladi reprezentativac Rusije, Ivan Slutski, novo je pojačanje KK FMP. Jedan od najtalentovanijih mladih igrača Rusije, doputovao je u ponedeljak u Beograd u potpisao je sa klubom višegodišnji ugovor, a stiže iz redova ovogodišnjeg finaliste VTB lige i Evroligaša, ekipe "Himkija".

Slutski je rođen 04.01.1997.godine i bio je član svih mlađih reprezentativnih selekcija Ruske Federacije. Bio je standardni reprezentativac svoje zemlje za igrače do 16, 18 i 20 godina. Visok je 201 centimetar, a ove godine nastupao je u razvojnoj VTB ligi za ekipu "Himkija" sa kojom je prethodnih sezona osvajao kadetsko i juniorsko državno prvenstvo.

Slutski je prvi igrač sa prostora Ruske Federacije koji stiže u redove aktuelnog vicešampiona Srbije, koji se tokom leta već pojačao igračima iz domaćih i aba ligaških klubova, ali i dvojicom kvalitetnih košarkaša iz NCAA lige.
Ruski košarkaš je prošao lekarske preglede, i već se priključio treninzima prvog tima KK FMP".

>