Nik Slavica pens multi-year contract with Cedevita

Saturday, 30. September 2017 at 12:06

Cedevita will be even stronger in the rest of the season...

Nik Slavica (Photo: Buducnost VOLI)

Just one day after they opened the 2017/18 ABA League season wtih a win over FMP, Cedevita have brought in another new player! The orange team from Zagreb announced that they signed a multi-year contract with Nik Slavica (20 years, 205 cm).

Slavica spent the previous three years in Cibona, while in the last season he averaged 9.4 points, 4.4 rebounds and 1.1 assists per match, counting all competitions. He has been a regular member of youth selections in Croatia national team and has won two medals along the way - silver at U19 FIBA World Championship 2015 and bronze at U18 FIBA EuroBasket 2014.

"The time has come for me to join the best Croatian club. I am ready and I just wait to get a chance from the coach, so I can show to everyone what I can really do down on the court," said Slavica.

----------------

Nik Slavica potpisao za Cedevitu

Dan nakon što je pobjedom protiv FMP-a službeno započela novu sezonu ABA lige, Cedevita je dovela novo pojačanje. S aktualnim prvacima Hrvatske u subotu je i službeno višegodišnji ugovor potpisao 205cm visoki Nik Slavica, koji bi momčadi Jure Zdovca trebao pomoći na krilnim pozicijama.

Slavica je rođen 7. veljače 1997. godine u Šibeniku i jedan je od najtalentiranijih hrvatskih igrača u svojem godištu. Igrao je u mlađim kategorijama Cibone, a u tom klubu kasnije je prešao i u seniore, s tim da je jednu sezonu proveo i na posudbi u Zrinjevcu.

Redovito je bio i član mlađih reprezentacija Hrvatske, a istaknut ćemo da je 2015. na U19 Svjetskom prvenstvu s Hrvatskom osvojio srebrnu medalju, dok je 2014. na U18 Europskom prvenstvu s Hrvatskom bio brončani.

Slavica je Cibonu napustio u ožujku 2017. Dotad je u sezoni 2016./2017., gledajući sva natjecanja zajedno, u prosjeku bilježio 9.43 poena, 4.43 skoka i 1.1 asistenciju za 19.2 min. po utakmici, a u sezoni 2015./2016. po utakmici je imao učinak od prosječno 6.91 poena, 4.14 skokova i 1.32 asistencije za 18.8 min.
S obzirom da je igrao za Cibonu, o Cedeviti zna puno.

"Sigurno znam. Cibona i Cedevita su veliki gradski rivali. Došlo je vrijeme da se pridružim najboljem hrvatskom klubu i nadam se da ću dobiti priliku da dam sve od sebe na treninzima i na utakmicama", izjavio je Slavica.

Nik je s Cedevitom uoči početka ove sezone bio na pripremama na Rogli, a kasnije je u Turskoj trenirao s Fenerbahčeom. Tako da neće doći nespreman.

"Spreman sam. Samo čekam da dobijem povjerenje trenera, da dobijem minute i da se pokažem u košarkaškom svijetu da vidimo što mogu."

Poznato je da si ti igrač velikog potencijala. Misliš li da ćeš u Cedeviti doći na onu stepenicu na koju objektivno svi misle da možeš?

"Naravno, ja ću dati sve od sebe na treninzima. Trenirat ću i prije treninga i nakon, samo da pokažem što mogu", rekao je Slavica.

>