News

Zadar appoint Aleš Pipan as new head coach

Pipan returns to Zadar after 6 years. 

(Photo: MZT Skopje Aerodrom/Dragan Mitreski - Dadi)

It is official! Zadar appointed Aleš Pipan as new head coach.

Pipan actually returns to the club, as he was the head coach of Zadar back in the 2011/12 season. After that he worked as Macedonian national team head coach, he was at the helm of MZT Skopje Aerodrom and Petrol Olimpija, while in the last two years he was the head coach of Zlatorog Laško.

Тhe club's board stated that now when they finalized the deal with Pipan, they will start creating roster for the next season.

------------------

Aleš Pipan ponovno na klupi Zadra

Povratak slovenskog stručnjaka nakon sedam sezona

Aleš Pipan novi je trener košarkaša Zadra. 59-godišnjem slovenskom stručnjaku ovo će biti drugi mandat na klupi zadarske momčadi. U prvom mandatu, u sezoni 2011/12. sa Zadrom je izborio povratak u ABA ligu, a potom je vodio reprezentaciju Makedonije, skopski MZT, ljubljansku Olimpiju, da bi posljednje dvije sezone bio na klupi slovenskog prvoligaša Zlatorog Laško. Pipan je bio izbor sportskog direktora Branimira Longina, a njegov povratak dobio je i 'zeleno svjetlo' Nadzornog odbora kluba.

- Zadovoljni smo što smo se dogovorili s iskusnim stručnjakom kao što je Pipan. Riječ je u studioznom treneru koji je, uz brojne klubove, vodio i tri nacionalne reprezentacije (Slovenija, Poljska i Makedonija). Ne boji se dati priliku mladim igračima, što je pokazao u Zadru kada je prije sedam sezona vratio momčad u ABA ligu i promovirao neke igrače poput Ante Delaša - rekao je sportski direktor Branimir Longin.

Nakon što je riješeno pitanje trenera, Zadar se okreće slaganju igračkog kadra za novu sezonu.

- Već smo razgovarali o njegovoj viziji prve momčadi te ćemo u dogovoru s trenerom odmah krenuti u razgovore s igračima. Kako s onima iz prošlosezonske momčadi, tako i s onima koji su potencijalna nova pojačanja. Dosta toga bi se moglo znati već u idućih nekoliko dana - dodao je Longin.