Dušan Ristić has returned to Crvena zvezda

Monday, 16. July 2018 at 11:57

Former Arizona Wildcats center signed a 3-year deal with the red & whites.

Dusan Ristic (Photo: Crvena zvezda mts)

It is official! Dušan Ristić has returned to Crvena zvezda mts! This talented center, who spent the last 4 years in the NCAA, signed a 3-year deal with the red & whites.

Ristić had played for all youth categories of Crvena zvezda mts before moving to the USA in 2014 to go to college. During his 4-year stay at the University of Arizona, he played for Arizona Wildcats in the NCAA and had quite a good stats. In his last year in the NCAA, this 214 cm tall center averaged 12 points and 7 rebounds per game.

After graduating earlier this year, Ristić had many offers, but he eventually decided to return home and start a new adventure with Crvena zvezda mts.

------------

Dušan Ristić ponovo crveno-beli!

Dušan Ristić, nekadašnji centar „Arizona vajldketsa" i dete Crvene zvezde, novo je pojačanje crveno-belih u ovogodišnjem prelaznom roku!

Ristić je sa KK Crvena zvezda mts potpisao trogodišnji ugovor, i biće veliko pojačanje za klub na poziciji centra.
Ovaj 22-godišnji Novosađanin (rođen 22.novembra 1995. godine) visok je 214 centimetara, a prve košarkaške korake napravio je u KK „Star" u Novom Sadu.

Kao uzuzetno talentovan po dolasku u Beograd prošao je sve mlađe selekcije Crvene zvezde, a nakon 4-godišnjeg školovanja u Arizoni, gde je takođe sa velikim uspehom igrao i za košarkaški program čuvenog univerziteta, odlučio je da se vrati u Srbiju i nastavi gde je stao, jer se između nekoliko ponuda, odlučio za povratak među crveno-bele.

Tokom četvorogodišnjeg boravka u programu čuvenih „Arizona Vajldketsa" gde je postao i igrač sa najviše pobeda u istoriji tog univerziteta, Dušan je studirao psihologiju i diplomirao sa najvišim ocenama. Sezonu je završio sa prosečno 12 ubačenih poena uz 7 skokova po utakmici, odlikuje ga izvanredna mobilnost, pokretljivost i šut za svoje gabarite (visok 214 cm, težak 111 kilograma) a sada je spreman za novo poglavlje u svojoj karijeri, i povratak u Crvenu zvezdu.

>