The champions are back in the gym – Budućnost VOLI started preparations for the new season

Wednesday, 15. August 2018 at 21:52

The blue & white crew are calling their fans to come to Sports Center Morača and support the team during the whole season.

ABA League j.t.d. logo

The champions are back in the gym! Budućnost VOLI have started with preparations for the new season in which they will try to defend the trophy in ABA League.

“Firstly, I want to say a big thank you to Kyle Gibson, Kyle Landry and Justin Doellman, the players who left the team during this transfer period," said Budućnost VOLI head coach Aleksandar Džikić. "One year ago we made a plan to rely mostly on domestic players. That is why we kept all of our domestic players from the last season and that is a big thing for this club. Now, it will be a bit easier because the most of the players know each other and it should help the newcomers fit into the team. The next season will be a big test for all of us, as we have now reached a level which is something totally new for most of the players. Still, our game philosophy remains the same – we will give our best against every team and we will see where it will take us. I only know that the people that will be coming to Sports Center Morača will have a lot of things to see. That is why I invite our fans to give us big support during the entire season.”

----------------

Budućnost VOLI počela pripreme

Šampioni ABA lige okupili su se u Podgorici gde su i zvanično počeli pripreme za novu sezonu. Trener Budućnosti Aleksandar Džikić veruje da će publika u Morači i u narednom periodu moći da uživa u kvalitetnoj košarci.

“Zahvaliću igračima koji nijesu više sa nama - Gibsonu, Lendriju i Doulmanu. Takođe i bivšim članovima stručnog štaba. Prije godinu dana postavljena je ideja da se oslonimo na domaće igrače. I u Evroligi ćemo je pratiti, što duže budemo mogli. Zato smo zadržali sve domaće. To je velika stvar za predsjednika i klub. Jedan dio rada ove godine biće nešto lakši jer se poznajemo, to će pomoći da četvorica novih postanu dio ovog tima. Pohvaliću domaće igrače, na pristupu ljetnjoj pauzi gdje su se svi bavili sobom, radili individualno, većina njih u Beogradu sa kondicionim trenerom Mihajlovićem. Ovaj nivo na kojem smo sada je nešto novo za većinu ovih momaka. To je naravno izazov, da svi sami provjerimo sebe gdje smo i koliko možemo. Evidentni problem je raspored, pokušaćemo da napravimo korak naprijed organizaciono, kada je sistem putovanja, odmora. Tome je prilagođen i pripremni period. Svjesno smo zato odlučili da više vremena provedemo van Podgorice. Naš pristup je jasan, igrati maksimalno protiv svih. Gdje nas to vodi ne znam, ne zavisi samo od nas, ali oni koji budu kupovali karte za ,,Moraču“ imaće šta da vide. Želim da podrška bude kao u polufinalu i finalu ABA ligi, da to ne bude kao modna pista, da ljudi ne dolaze da budu viđeni tu nego da navijaju. Ne volim da dajem bilo kakva obećanja. Vrlo rano smo doveli pojačanja koja smo već doveli. Duboko vjerujem da su pojačanja došla jer imaju veliku ambiciju da budu upravo ovdje. Od 5. septembra do Super kupa u Laktašima smo bez šest igrača i to komplikuje pripreme. Nijesmo imali bilo kakve dileme kako da se ponašamo u toj situaciji. Imamo izvanrednu komunikaciju sa selektorom, a za naredne prozore - o tom potom. Erl Klark će igrati ono što je prošle godine igrao Kajl Lendri, kao igrač koji može odgovoriti zadacima na ,,četiri“ i ,,pet“. Isto će se zahtijevati od Alekse Ilića. Mnogo možemo promijeniti u fazi odbrane, birali smo igrače koji razumiju da igraju košarku u oba pravca. Klark je uradio ogroman napor da dođe baš ovdje. Formacijski ćemo se mijenjati, imamo nove igrače koji mogu igrati na više pozicija, u napadu i u odbrani. Vodili smo računa o tome da budu različiti, po karakteru, navikama, o svemu se vodi računa,” rekao je Džikić.

>