Nenad Miljenović is the new member of Petrol Olimpija

Friday, 01. February 2019 at 12:07

Petrol Olimpija Ljubljana have a new point guard. Nenad Miljenović, a player who played for OKK Belgrade in the beginning of this season.

(Photo: FIBA)

Before the final five rounds of the regular season of ABA League, Petrol Olimpija signed Nenad Miljenović, a point guard from Serbia, who already has some experience with playing in the regional competition and the Basketball Champions League. In the past, he wore the jersey of Partizan NIS, Mega Bemax, Sevilla and PAOK.

Miljenović made his first basketball steps in FMP, and signed his first professional contract with Partizan, but he was loaned in December 2011 in Mega Vizura, which is now Mega Bemax. After terminating the contract with Partizan, he moved to Radnički, and after a season in Kraguljevac, he returned to Mega Vizura, where he stayed until 2015.

Because of the back injury, he did not play at all in the 2017/18 season, and before the 2018/19 season, he signed a contract with OKK Belgrade. He played in 10 games in the Serbian domestic league and averaged 14.1 PPG, 5.7 APG and 4.0 RPG.

As he arrived in Ljubljana, Miljenović did not try to hide his enthusiasm: “I am very grateful to the leadership and the coaching staff of BC Petrol Olimpija for this opportunity. I believe, that I will make the most of it. I am aware of our goals before the finish of the regular season in the ABA League, and I will do everything in my power, so that our team can reach them.”

--------------------

Petrol Olimpijo okrepil Nenad Miljenović

Petrol Olimpija se je na igralnem položaju organizatorja igre okrepila s srbskim košarkarjem Nenadom Miljenovićem.

Pred zadnjimi petimi koli rednega dela Lige ABA se je Petrol Olimpija okrepila na igralnem položaju organizatorja igre. V Ljubljano prihaja Nenad Miljenović, 25-letni srbski košarkar, ki že ima izkušnje z igranjem v Ligi ABA, v svoji karieri pa je med drugim nosil dres beograjskega Partizana, Mege Bemax, španske Seville in grškega PAOK-a.

Svoje prve košarkarske korake je Miljenović napravil v dresu FMP-ja, profesionalno zgodbo pa začel pisati v vrstah Partizana, od koder je bil decembra leta 2011 posojen v takratno Mego Vizuro, zdajšnjo Mego Bemax. Po prekinitvi pogodbe s Partizanom, je leta 2012 odšel k Radničkemu iz Kraguljevca, tudi tam pa se je zadržal le eno sezono, sledila pa je vrnitev v Mego Vizuro, kjer je ostal do leta 2015.

Zaradi težav s poškodbo hrbta je Miljenović izpustil tekmovalno sezono 2017/18, pred začetkom sezone 2018/19 pa novega delodajalca našel v OKK Beogradu, za katerega je v srbskem državnem prvenstvu zaigral na desetih tekmah in v 24,5 minuti, ki jo je preživel na parketu, v povprečju beležil 14,1 točko, 5,7 podaje in 4,0 skoke na tekmo.

Miljenović je bil v mladosti del srbskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij. Leta 2009 je s srbsko reprezentanco do 16. leta na evropskem prvenstvu osvojil bron, dve leti kasneje pa z reprezentanco do 18. leta srebro. Leta 2010 je zaigral še na svetovnem prvenstvu za košarkarje do 17. leta, leta 2012 in 2013 pa na evropskih prvenstvih za košarkarje do 20 let.

Ob prihodu v Ljubljano je Miljenović žarel od navdušenja: „Zelo hvaležen sem vsem iz vodstva in strokovnega štaba KK Petrol Olimpija Ljubljana za ponujeno priložnost. Verjamem, da jo bom izkoristil. Zavedam se, kakšni so naši cilji pred zaključkom rednega dela sezone v Ligi ABA in napravil bom vse v svoji moči, da jih z ekipo dosežemo.“

>