Branko Lazić inks a new 3-year contract with Crvena zvezda mts

Monday, 24. June 2019 at 15:32

The captain remains among the red & whites.

Crvena zvezda mts team (Photo: Crvena zvezda mts)

Branko Lazić has signed a new 3-year contract with Crvena zvezda mts which will keep him in the club until the summer of 2022!

One of the best defensive players in Europe arrived in Crvena zvezda mts back in 2011 and since then he has become a true legend of this club. Lazić is the player with the most games played in the red & white jersey, while he is also the player with the most trophies won with Crvena zvezda mts (4 ABA League titles, 1 ABA Super Cup, 5 Serbian Championships and 4 Serbian National Cups).

In the previous season Lazić averaged 3,9 points and 1,4 rebounds in the regional league and he helped the red & whites become the first team to win the double crown in ABA by winning the championship and Super Cup.

After signing a new contract with Crvena zvezda mts, experienced shooting guard stated that he had no second thoughts when the offer arrived.

"I was thinking about it only for a second. Now, a new journey begins and we all need to prepare ourselves for the next season. It will be slightly different than in the previous season, because we are back in EuroLeague and we will therefore have more games to play. Still, our expectations are the highest possible and I believe that with the help of our fans we can fulfill all of our goals."

Recall that before signing a new contract wih Branko Lazić, Crvena zvezda mts had extended cooperation with Billy Baron.

--------------------

Kapiten još tri godine u Crvenoj zvezdi!

Kapiten KK Crvena zvezda mts Branko Lazić potpisao je u ponedeljak novi trogodišnji ugovor sa crveno-belima. Na Malom Kalemegdanu ostaje do 2022. godine!

Rekorder po broju odigranih utakmica u crveno-belom dresu i broju osvojenih trofeja (četiri ABA lige, pet državnih šampionata, četiri Kupa Radivoja Koraća i Superkup ABA lige) tako nastavlja svoju karijeru u crveno-belom dresu u kome od 2011. godine ispisuje najsvetlije stranice istorije našeg kluba.

Branko Lazić (30 godina, 197cm) kao jedan od najboljih defanzivaca u Evropi tokom prethodnih osam sezona u Crvenoj zvezdi postao i jedan od stubova napretka, kao i kasnijih uspeha kluba. Osim regionalnih i domaćih trofeja, uspeha u Evrokupu i Evroligi, jedan je od najomiljenijih igrača milionske armije navijača Crvene zvezde od kojih je dobio i nadimak „ministar odbrane" zbog ogromnog i beskompromisnog požrtvovanja na terenu, ali i poštovanja i odnosa kluba.

Branko Lazić je ove sezone predvodio prvi tim KK Crvena zvezda kao kapiten do tri trofeja. Kao važan temelj daljeg napretka kluba, Branko Lazić ostaje tamo gde mu je i mesto – u Crvenoj zvezdi koja je postala njegova druga kuća, a ona će to i ostati po završetku njegove igračke karijere. Direktor Crvene zvezde mts Filip Sunturlić ponosno je govorio nakon produžetka saradnje sa kapitenom Brankom Lazićem:

''Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo produžili ugovor sa Brankom Lazićem. Njegovo ime vezuje se za stabilnost kluba i trofeje koje smo zajedno osvajali prethodnih sezona, a bilo ih je zaista mnogo. Sada smo ponovo u Evroligi, imamo obavezu da nastavimo u istom ritmu, a ostanak kapitena je jedan od koraka u tom pravcu'', istakao je Sunturlić.

Lazić je u klupskim prostorijama u ponedeljak potpisao novi trogodišnji ugovor, a da li je bilo i kakve dileme oko toga:
 
’’Ne, razmišljao sam jednu sekundu’’, rekao je kratko, ponosno i efektno kapiten Crvene zvezde i istinski lider generacija kluba sa Malog Kalemegdana koje su ispisvale istoriju. 
 
Naviknut na uspehe, ali svestan da je svaki od 14 osvojenih trofeja crveno-belih bio plod ogromnog rada govorio je o očekivanjima za narednu sezonu: 
 
’’Očekivanja su najviša moguća, ali sa druge strane sigurno da nam sledi formiranje ekipe, period privikavanja i pripreme. Cilj je da se na najbolji mogući način pripremimo, baš kao što smo uradili i prethodne sezone. Sada će biti u toliko drugačije jer igramo Evroligu, više utakmica, ali očekujemo da na domaćem terenu imamo veliku podršku navijača i da u najjačem evropskom takmičenju nastavimo gde smo stali pretprošle godine’’, istakao je Lazić.
>