Sixt Primorska sign a 2-year contract extension with Marjan Čakarun

Saturday, 29. June 2019 at 15:52

The third best scorer of the Tigers is staying in Koper!

Marijan Cakarun (Photo: Sixt Primorska/Ziga Mikeli)

More excellent news for Sixt Primorska fans! The Tigers announced that they have signed a 2-year contract extension with Marjan Čakarun.

Čakarun was the team’s third best scorer in the 2018/19 ABA 2 season, while he was the MVP of the 2018/19 Slovenian Championship and the MVP of the 2018/19 Slovenian Cup. He helped the Tigers make history as they won 4 throphies in a single season (2018/19 ABA League 2, 2018/19 Slovenian Championship, 2018/19 Slovenian Cup & 2018 Slovenian Super Cup) and qualified for ABA 1 for the first time in club's history.

“I am very happy that I will remain in Sixt Primorska for the third consecutive season. This club is becoming better and better every year and the results prove that. I am really looking forward to play in the ABA League top division and I wish that we can continue with good performances from the past season,” said Čakarun.

Marjan Čakarun arrived in Sixt Primorska in 2017, while before that he played for Manresa, Helios Suns, Kvarner, Jolly JBŠ, Borik Puntamika, Jazine and Zadar.

----------------

Tudi drugi gospod MVP ostaja član Sixt Primorske

Slovenski prvaki so v svojih vrstah zadržali tudi drugega najpomembnejšega košarkarja pri osvojitvi kar štirih lovorik v minuli sezoni. Marjan Čakarun (204 cm, 1990), ki je bil izbran za najkoristnejšega košarkarja rednega dela in finalnega niza Lige Nova KBM ter finalnega turnirja Pokala Spar, je s Sixt Primorsko sodelovanje podaljšal za dve sezoni.

Pred 29-letnim Zadrčanom je sodelovanje s tigri že podaljšal Marko Jagodić-Kuridža, sicer najkoristnejši košarkar Superpokala Slovenije ter rednega dela in finala Lige ABA 2. Koprski klub sta okrepila še slovenski reprezentant Žiga Dimec in Američan Stephen Holt.

Čakarun se trenutno mudi na pripravah hrvaške reprezentance, s katero bo v juliju najprej nastopal na poletni Ligi NBA v Las Vegasu, nato pa se z njo udeležil še dveh turnirjev na Kitajskem. Center se je primorskemu moštvu pridružil poleti 2017 in z njim osvojil prav vse lovorike v zgodovini kluba – dvakrat je postal slovenski pokalni prvak, po enkrat pa zmagovalec Superpokala Slovenije, Lige Nova KBM in regionalne lige ABA 2.

Zadarčan je košarkarsko pot začel v Jazinah, sledile so selitve v Sonik Puntamiko, Jolly iz Šibenika ter Kvarner. Slovenskim košarkarskim navdušencem se je 29-letni Dalmatinec prvič predstavil v dresu Helios Sunsev, s katerimi je v sezoni 2015/16 tudi postal državni prvak. Pred prihodom v Koper je Hrvat igral pri španskemu prvoligašu Manresi.

Jurica Golemac, trener Sixt Primorske:

"Na obojestransko zadovoljstvo smo se z Marjanom Čakarunom dogovorili, da sodelovanje s Sixt Primorsko podaljša še za dve sezoni. Pri vseh največjih uspehih našega kluba je imel pomembno vlogo, zato ni bilo niti najmanjšega dvoma, da ga si želimo v našem dresu tudi v prihodnje. Presrečni smo lahko, da se še naprej vidi kot del naše zgodbe."

Marjan Čakarun, košarkar Sixt Primorske:

"Izredno sem vesel, da bom tudi tretjo zaporedno sezono član Sixt Primorske – kluba, ki je iz leta v leto boljši v vseh pogledih. Nestrpno že pričakujem nastope v prvi Ligi ABA. Želim si, da tudi v prihodnje nadaljujemo z uspešnimi nastopi v vseh tekmovanjih."

>