News

Igokea’s preparations are underway

Igokea have started with the mission of the 2019/20 season, with the first preseason practice.

(Photo: Igokea/Nenad Vuruna)

Head coach Aleksandar Trifunović has gathered the whole team in Laktaši, with the exception of Rashad Vaughn, who will join the team later due to problems with his passport. He is expected to join the team on Thursday and should join the team’s practices no later than Friday. Several youngsters from Igokea programme have also started the training camp together with senior squad.

Igokea will, having in mind the new players, that have arrived to the team, have a balanced team, packed with quality in every position and Trifunović stressed that all of them were carefully selected: “It is tough to guarantee anything, but the team was composed with an agreement of the people that have brought me here and in compliance with the financial abilities. We have tried maximally to select a functional team, that would wit into our budget and are trying our best in order to satisfy my taste as a coach. We have inherited some things and they had to fit in. We have started selection with a clear goal to minimalize some bad things and that some of our minuses would not be revealed. We have tried to select the team that will be competitive against any team in every court and we wish that our best player would be the team itself. This is not just a saying and I believe that we would keep the atmosphere, that we need, in mind and that we will manage to transfer it to the people, that will be following us, so that we would have an interaction that would drive us forward.”

-------------------

Igokea započela pripreme za novu sezonu

Igokea je započela misiju sezone 2019/20, sa prvim treningom u pripremnom periodu.

Trener Aleksandar Trifunović je u Laktašima okupio celu ekipu, bez Rašada Vona, koji će se saigračima priključiti naknadno zbog problema sa putnam ispravom. Njegov dolazak se očekuje u četvrtak, a već u petak bi trebao odraditi prvi trening. Sa seniorskim timom je treninge započelo i nekoliko mlađih igrača iz programa Igokee.

Igokea će kompletne pripreme odraditi u Laktašima a moguć je odlazak na neke kvalitetne turnire.
Igokea će, s obzirom na igrače koji su stigli, imati izbalansiran tim, kvalitetan na svim pozicijama, a Trifunović dodaje da su svi igrači pažljivo birani: „Vrlo teško je imati garanciju bilo čega, ali ekipa je birana u dogovoru sa ljudima koji su me potpisali i u skladu sa finansijskim mogućnostima. Maksimalno smo pokušali da izaberemo funkcionalan tim koji se uklapao u budžet i koji je po mom trenerskom ukusom. Neke stvari imamo nasleđene to smo morali uklopiti. Svjesno smo ušli u selektiranje i da neke loše stvari minimalizujemo da nam se određeni nedostaci ne osvete. Probali smo da biramo ekipu koja će sa svakim timom na svakom terenu apsolutno konkurentno igrati i želimo da iz selekcije naš najbolji igrač bude tim. Ovo nije floskula i mislim da da ćemo voditi računa o atmosferi koju moramo da imamo za sebe i koju moramo da prenesemo na ljude koji će nas pratiti kako bismo imali interakciju koja će nas gurati naprijed.“