Marvin Jones leaves Krka

Wednesday, 29. January 2020 at 11:09

Krka accepted the transfer offer made by Promitheas Patras for Marvin Jones. 

Marvin Jones (Photo: FMP)

Marvin Jones has left Krka, as the club from Novo mesto accepted the transfer offer made by Promitheas Patras for the American power forward.

Jones has played 11 games for Krka in the 2019/20 ABA League regular season, while he averaged 7 points, 4.6 rebounds and 0.6 assists per game.

Also, Krka announced that legendary player Matjaž Smodiš has joined the club’s Board. Smodiš, who was a 3-time EuroLeague champion, has played for Krka from 1994 to 2000 and in the 2012/13 season when he decided to finish his playing career.

------------

Matjaž Smodiš okrepil upravo KK Krka, Jones odšel

Marvin Jones v dresu Krke ni ostal neopažen. V teh dneh je ameriški košarkar dobil nekaj ponudb in vodstvo kluba se je dogovorilo za njegov prestop z grškim prvoligašem Promitheas Patras. Novi klub Marvina Jonesa bo odkupil pogodbo, KK Krka pa bo prejel odškodnino. Jones, rojen je leta 1993 v Chicagu, se je šolal v ZDA. V sezoni 2017/2018 je prišel v Evropo, okrepil je grškega prvoligaša Kolossos, s katerim je prišel do četrtfinala grške lige. Letošnjo sezono je Jones začel v Turčiji, v dresu Krke pa je v Ligi ABA zbral 11 nastopov, na srečanje je beležil po sedem točk in 4,6 skoka.

Smodiš član uprave

»Z željo, da se dodatno okrepi delo v klubu, z veseljem sporočamo, da se nam je pridružil  nekdanji košarkar Matjaž Smodiš. Matjaž bo s svojimi bogatimi izkušnjami in znanjem predstavljal pomemben člen v vodstvu kluba,«  je okrepitev komentiral predsednik kluba Andraž Šuštarič.

»Zahvaljujem se vodstvu kluba na ponujeni priložnosti. Veselim se nove zgodbe in izzivov ki sledijo,« je ob tej priložnosti dejal Matjaž Smodiš.

 

>