News

Đaletić replaced Zouros as Budućnost VOLI head coach

Ilias Zouros is unable to lead Budućnost VOLI in the season's ending, when the Blues will be playing in the Montenegrin domestic championship.

Ilias Zouros (Photo: Crvena zvezda mts)

The Greek coach has to undergo the hip surgery and will have several months of treatement. In such of a situation the club's management decided to appoint the former assistant coach Igor Đaletić as the new head coach.

Ilias Zouros took over Budućnost VOLI team in the middle of November and led the team to the Semi-finals, where they were only one win away from reaching the Finals in the end.

Zouros stated after departing from Podgorica, that he would love to come back after the surgery: “Unfortunately, I have to leave, but I hope that the team would successfully bring the season to an end. The team has good future ahead of itself and I hope to come back and continue the job next season. I am already in negotiations with the club’s President and I hope that, after the treatement of course, everything is finished correctly and that we will all finish our business that we have started.”

The new head coach Igor Đaletić has thanked Zouros on cooperation and stated that he is satisfied with it: “Above all I would like to wish successful recovery to coach Ilias and quick regeneration and to thank him on cooperation. We had plenty of beautiful and tough moments together and I am satisfied with our joint work so far.”

--------------------

Đaletić umjesto Zurosa

Ilijas Zuros nije u stanju da predvodi Budućnost VOLI u završnici sezone kada će Plavi igrati u domaćem prvenstvu Crne gore.

Grčki trener mora na operacije kuka i slijedi mu nekoliko mjeseci liječenja. U takvoj situaciji uprava kluba je, kao i prošle sezone, kormilo tima uoči finiša prepustila asistentu u stručnom štabu Igoru Đaletiću.

Zuros je ekipu Budućnosti VOLI preuzeo u sredini novembra i vodio je do mjesta u polufinalu, gdje je na kraju za jednu pobjedu zaostala za plasmanom u finale plej-ofa.

Grčki stručnjak nakon odlaska rekao je da bih voleo da se vrati u Podgoricu nakon operacije: „Nažalost, moram da idem, ali se nadam da će ekipa uspješno da završi sezonu. Ekipa ima dobru budućnost i nadam se da ću se vratiti i nastaviti ovaj posao naredne sezone. Već sam u pregovorima sa predsjednikom kluba, i nadam se , poslije operacija naravno, sve će biti okončano korektno i vratiću se da nastavimo dobar posao koji smo počeli.“

Novi trener Igor Đaletić zahvalio se Zurosu na saradnji i izjavio da je njom zadovoljan: „Prije svega bih poželio uspješan oporavak treneru Ilijasu i brzo ozdravljenje, i ujedno da zahvalim na saradnji. Imali smo dosta lijepih i teških trenutaka, tako da sam apsolutno zadovoljan tom saradnjom.“