Jan Špan is the first reinforcement of Union Olimpija

Thursday, 22. June 2017 at 15:15

Union Olimpija have signed a one-year contract with the point guard Jan Špan, who is coming to Ljubljana from Zlatorog.

Jan Å pan (Photo: Union Olimpija)

Union Olimpija have begun composing their roster for the 2017/18 season. The club of Ljubljana signed a one-year contract with point guard Jan Špan, who spent the last season in Laško, playing for Zlatorog. Špan used to be one of the best individuals of Slovenian national championship, as he has averaged 15.9 points, 3.1 rebounds and 3.6 assists per game.

The former member of Slovenia national team’s youth categories has already played for Union Olimpija during the 2010/11 season, when he moved to Ljubljana from Litija. He used to play for Geoplin Slovan, Maribor Messer, Portorož and Šenčur, alongside Estonian side Rakvere Tarvas.

Union Olimpija head coach Gašper Okorn was pleased to welcome the new point guard back to the ranks of the green and white: “With his performances in the previous season, Jan has deserved himself to put on the Union Olimpija’s jersey. We are satisfied to have reached an agreement and I believe that both sides would benefit from it."

--------------------

Jan Špan je prva okrepitev Union Olimpije

Union Olimpija je podpisala enoletno pogodbo z organizatorjem igre Janom Španom, ki prihaja iz Zlatoroga.

Union Olimpija je začela s sestavo ekipe za sezono 2017/2018. Ljubljančani so podpisali enoletno pogodbo z organizatorjem igre Janom Španom, ki je v pretekli sezoni nastopal za Zlatorog iz Laškega. Špan je v lanski sezoni bil med boljšimi igralci slovenskega državnega prvenstva, saj je za Zlatorog v povprečju dosegal 15,9 točke, 3,1 skoka in 3,6 podaje na tekmo.

Bivši reprezentant Slovenije v mlajših kategorijah (U16, U18 in U20) je že nastopal za Union Olimpijo v sezoni 2010/2011, ko v Ljubljano prestopil iz Litije. V košarkarski karieri je nastopal še za Geoplin Slovan, Maribor Messer, Portorož, Šenčur, preizkusil pa se je tudi v tujini (Rakvere Tarvas, Estonija).

Trener Union Olimpije Gašper Okorn je z navdušenjem pozdravil prihod novega organizatorja igre: "Jan si je s prikazanem v pretekli sezoni zaslužil, da znova obleče dres Union Olimpije. Zadovoljni smo, da smo se dogovorili in verjamem, da bomo od sodelovanja imeli korist oboji."

>