News

Union Olimpija brings in youngster Roko Badžim

Union Olimpija have reached an agreement upon a three-year deal with young Roko Badžim, who is coming to Ljubljana from Šibenik.

Gasper Okorn (Photo: Crvena zvezda mts)

Union Olimpija signed a 3-year contract with youngster Roko Badžim, who is coming to Ljubljana as a free agent from Baldekin, Šibenik. 19-year old Badžim, who is playing at the point guard and shooting guard positions, averaged 11.8 points, 3.8 rebounds and 3.4 assists per game in the Croatian National Championship. His father was is former Union Olimpija player Živko Badžim, who spent the 1990/91 season in Ljubljana.

“It is an exception honour for me to get an opportunity to play for such an eminent club as Union Olimpija. I am aware, that I am coming to the club, that has lots to offer to a young player. I am looking forward to the challenge and I hope that I would succeed in warranting the trust and expectations placed ahead of me,” Badžim enthusiastically commented on the new agreement.

Gašper Okorn, Union Olimpija head coach added: “We have brought to our squad one of the greatest prospects of Croatian baskertball. Of course, there will be a tougher and above all different role waiting for young Badžim, who used to play excellent for GKK Šibenik last season, in Ljubljana. However, he is aware of this fact.”

--------------------

Olimpija v svoje vrste zvabila mladega Roka Badžima

Union Olimpija je sklenila triletno pogodbo z mladim Rokom Badžimom, ki v Ljubljano prihaja iz Šibenika.

Union Olimpija je sklenila triletno pogodbo z mladim igralcem Rokom Badžimom, ki v Ljubljano prihaja kot prost igralec iz Šibenika. 19-letni Badžim, ki igra na položaju organizatorja igre in branilca strelca, je v lanski sezoni za GKK Šibenik v povprečju dosegal 11,8 točke, 3,8 skoka in 3,4 podaje na srečanje v hrvaškem prvenstvu. Njegov oče je bivši igralec Olimpije Živko Badžim, ki je v Ljubljani nastopal v sezoni 1990/1991.

"Za mene je izjemna čast, da bom dobil priložnost zaigrati za tako ugleden klub kot je Union Olimpija. Zavedam se, da prihajam v klub, ki lahko ogromno ponudi mlademu igralcu. Veselim se izziva in upam, da mi uspe upravičiti zaupanje in pričakovanja," je podpis pogodbe z Zmaji navdušeno pokomentiral Badžim.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije je ob tem dodal: "V svoje vrste smo pripeljali enega večjih talentov hrvaške košarke. Mladega Badžima, ki je lani odlično nastopal v vrstah Šibenika, seveda v Ljubljani čaka težja naloga in drugačna vloga, ki pa se je dobro zaveda."