Jordan Morgan reinforced Union Olimpija

Tuesday, 04. July 2017 at 11:00

Union Olimpija reached a one-year deal with American center Jordan Morgan, who used to play in Greece last season.

Green Dragons (Photo: Union Olimpija/Ales Fevzer)

Union Olimpija has made an agreement for the upcoming season with American center Jordan Morgan. 25-year old powerful player played in Greece for Kymis during the 2016/17 season. Morgan, who used to play in the NCAA for the Michigan University, averaged 11.6 points and 9 rebounds per game in the Greek national championship. He used to play for Virtus Roma, Hermine Nantes and Paris-Levallois before Kymis in Europe.

The player is also active outside the court, as he established and runs the non-profit organization Jordan Morgan, which has a goal of improving the social and educational situation of youngsters in his hometown of Detroit and state of Michigan.

“I have spent 3 seasons in Europe and an offer from Union Olimpija is something that I have grabbed with my both hands, as it is a renowned club with a rich history of playing in European competitions. I am aware of the challenge in several competitions and the importance of winning the domestic titles, which have been presented to me in the club as the main goals,” the player did not try to hide his excitement when reaching the deal.

Gašper Okorn, Union Olimpija head coach added: “It is so far the biggest reinforcement of our side this summer. It is the player that will be the key of our game under both rims. With his strength, agility and knowledge I believe that he will be able to accomplish the mission, placed ahead of him.”

--------------------

Jordan Morgan okrepil Union Olimpijo

Union Olimpija je sklenila enoletno pogodbo z ameriškim centrom Jordanom Morganom, ki je v pretekli sezoni igral v Grčiji.

Union Olimpija je v svoje vrste pripeljala ameriškega košarkarja Jordana Morgana, ki igra na položaju centra. Klub je z igralcem sklenil pogodbo do konca sezone 2017/2018. 25-letni robustni košarkar je v sezoni 2016/2017 nastopal v Grčiji za ekipo Kymis. Morgan, ki je v NCAA bil del priznane univerze Michigan, je v grški prvi ligi v povprečju dosegal 11,6 točke in 9 skokov na srečanje. Pred tem je v Evropi nastopal tudi za italijansko Virtus Romo in francoska kluba Hermine Nantes ter Paris-Levallois.

Košarkar je aktiven tudi ob parketu, saj je ustanovil in vodi neprofitno organizacijo Jordana Morgana, kjer poskušajo izboljšati socialno in izobraževalno blaginjo mladih v njegovem domačem mestu Detroit in zvezni državi Michigan.

"V Evropi sem 3 sezone in ponudba Uniona Olimpije je nekaj kar sem sprejel z obema rokama, saj gre za renomiran klub z bogato zgodovino nastopanja v Evropi. Zavedam se izziva na več frontah in pomembnosti ubranitve obeh domačih naslovov, kar so mi v klubu predstavili kot glavne cilje sezone," igralec ni skrival navdušenja ob pridružitvi Zmajem.

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije pa je dodal: "Gre za o sedaj našo največjo okrepitev, igralca, ki bo moral nositi igro po košema. S svojo močjo, agilnostjo in znanjem verjamem, da mu bo to tudi uspevalo. Gre za košarkarja z veliko željo po napredovanju in dokazovanju, ki je razumel naše usmeritve in s zaveda, kaj ga v Ljubljani čaka."

>