Mega Bemax sign golden boy Andrija Marjanović

Thursday, 24. August 2017 at 12:59

One more talented player is coming to Sremska Mitrovica. 

Andrija Marjanović (Photo: FIBA)

Mega Bemax continued with signing talented players, as they have just completed the transfer of Andrija Marjanović. This 18 year-old small forward spent the previous season in the junior team of Barcelona Lassa, while this summer he won the gold medal with Serbia at the U18 FIBA EuroBasket 2017.

Marjanović signed a multi-year contract with Mega Bemax.

"I think that Mega Bemax is among the best clubs in Europe when it comes to development of young players. I believe that here I will get a proper chance to improve myself as a player, while it is up to me to use this great opportunity. I am happy that I have returned to my home country," said Marjanović.

Marjanović was born on January 14, 1999, while he can cover positions of shooting guard and small forward. He played the last 3 years for the youth selections of Barcelona Lassa, while during that time he was a regular member of Serbia's youth teams.

--------------

Marjanović potpisao za Megu

Košarkaški klub Mega Bemax je nastavio sa jačanjem ekipe sa mladim i talentovanim igračima pošto je ugovor sa klubom potpisao Andrija Marjanović, sada već bivši junior Barselone i član zlatne generacije juniora Srbije koji su ovog leta postali prvaci Evrope.

Marjanović je po potpisivanju višegodišnjeg ugovora sa Megom istakao da je srećan što se vraća u Srbiju da radi u okruženju koje je odlično za razvoj mladih igrača:

Smatram da je Mega svakako među najboljim klubovima u Evropi za razvoj mladih igrača, kao što su to i pokazali prethodnih godina. Verujem da ću ovde dobiti pravu šansu za svoj dalji razvoj i napredak a na meni je da dam sve od sebe da tu šansu i opravdam. Srećan sam što se vraćam u svoju zemlju da ponovo radim sa našim ljudima, izjavio je Marjanović, koji se već priključio treninzima Mege.

Andrija Marjanović je rođen 14. januara 1999. godine u Nišu, visok je 203 centimetara i igra na pozicijama dva i tri. Igrao je tri godine za mlađe kategorije katalonskog kluba. Takođe, zabeležio je nastupe i za kadetsku reprezentaciju Srbije na Evropskim prvenstvima za igrače do 16 godina, i to 2014. godine u Letoniji i 2015. godine u Litvaniji, kada je bio najbolji strelac Srbije sa 14.1 poenom u proseku.

Na Evropskom prvenstvu za igrače do 18 godina koje je održano u Slovačkoj, sa Srbijom je osvojio zlato uz 6 poena i 3 skoka u proseku.

>