Stefan Sinovec joins Mega Bemax

Monday, 04. September 2017 at 17:43

Stefan Sinovec will spend one more season in ABA League. 

Dominik Mavra & Stefan Sinovec (Photo: Karpos Sokoli/Igor Panevski)

His name is well familiar among the ABA League fans, while today we can confirm that you will be able to watch this player in the 2017/18 edition of the regional championship.

Stefan Sinovec has signed a contract with Mega Bemax!

He has already joined the team preparations, while there is no doubt that Mega Bemax have got a lot stronger by adding Sinovec to their roster.

In the previous season Sinovec played for MZT Skopje Aerodrom and he averaged 8.6 points and 3.5 rebounds per game in the ABA League.

-----------------

Novo pojačanje za Mega Bemax, potpisao Sinovec

Košarkaši Mega Bemaxa će ući dodatno pojačani u novu sezonu pošto je ugovor sa klubom potpisao Stefan Sinovec, koji se već priključio treninzima ekipe trenera Dejana Milojevića.

Sinovec je rođen 20. juna 1988. godine, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka. Seniosku karijeru je započeo u Vizuri, a igrao je još i za Himik (Ukrajina), Partizan, Metalac, Radnički Kragujevac, Solnok (Mađarska), Krku (Slovenija) kao i za MZT Skopje (Makedonija) u tri navrata, u čijem dresu je i završio prethodnu sezonu, gde je u proseku u ABA ligi imao 8.6 poena i 3.5 skokova.

U karijeri je osvojio dosta trofeja, i to sa Partizanom triplu krunu 2010 godine uz učešće na Fajnal foru Evrolige, sa MZT-om je osvojio tri titule (2014., 2015. i 2017.) i jedan kup (2014.) u Makedoniji dok je sa Krkom u Sloveniji 2016. osvojio kup. Takođe, sa mladom reprezentacijom Srbije je na Evropskom prvenstvu za igrače do 20 godina koje je održano 2008. godine osvojio zlato.

>