Pero Antić has returned to Crvena zvezda!

Monday, 11. September 2017 at 19:31

Another famous basketball player is back in our region!

Pero Antic (Photo: Karpos Sokoli/Igor Panevski)

It is official! Crvena zvezda mts announced that they signed a one-year contract with their former player Pero Antić!

Antić played for Crvena zvezda from 2005 to 2007, winning one national cup along the way, while after that he went abroad and made some remarkable achievements in his basketball career. He has won 3 Euroleague titles - two in a row with Olympiacos Piraeus in 2011 and 2012 and one with Fenerbahce this year.

Also, this 210 cm tall power forward had a very successful episode in NBA, where he played for Atlanta Hawks from 2013 to 2015.

Antić had played for Macedonia national team for years and was one of the team leaders at the 2011 FIBA EuroBasket when Macedonia achieved its greatest result ever by finishing the competition at the 4th place.

-----------------
Pero Antić ponovo u Crvenoj zvezdi

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Pero Antić, vraća se u crveno-beli dres, pošto je u ponedeljak potpisao jednogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom ABA lige

Makedonski reprezentativac i trostruki osvajač Evrolige sa ekipama Olimpijakosa i Fenerbahčea, rođen je 29.jula 1982. godine u Skoplju. Veliku karijeru koju je gradio u evropskim okvirima osvajajući trofeje Evrolige i nastupajući za izuzetno kvalitetne timove, obogatio je i igranjem u NBA ligi, gde je nastupao za Atlanta Hokse tokom dve sezone.

Antić, koji je visok 210 centimetara, uspešno igra na dve pozicije: krilnog centra i centra. Nikada nije krio i ogromnu privrženost Crvenoj zvezdi za koju je nastupao tokom dve sezone (2006 i 2007) i osvojio i nacionalni kup.

Antić, koji je prvi makedonski košarkaš koji je igrao u NBA ligi, nastupao je u Evropi za brojne klubove: AEK, Lukoil, Spartak, Olimpijakos, Fenerbahče... sa kojim je prošlog leta osvojio prvu titulu u Evroligi za jedan turski klub. Pre toga, igrajući 2011. i 2012. godine za Olimpijakos, bio je važan „šraf" u dve uzastopne evroligaške titule kluba iz Pireja.

Prekaljeni krilni centar je nastupajući za reprezentaciju Makedonije 2011. godine u Litvaniji bio jedan od najzaslužnijih za istorijski plasman i osvojeno 4. mesto na EP, na kome je ubacivao skoro 12 poena uz 8.5 skokova po meču.

>