Zvezda complete 3 more transfers - Lazarević, Apić & Davidovac join the red & white crew

Wednesday, 13. September 2017 at 16:09

Crvena zvezda mts have completed the team for the 2017/18 season.

Stefan Lazarevic (Photo: FMP)

Crvena zvezda mts announced that they have signed 4-year contracts with Stefan Lazarević, Dragan Apić and Dejan Davidovac and that they have therefore completed the team for the 2017/18 season.

Lazarević, Apić and Davidovac spent the previous season in FMP, with whom they finished at the 9th position in the 2016/17 ABA League and reached the 2016/17 Serbian Championship Finals.

Stefan Lazarević actually returns to Crvena zvezda mts. He was the captain of U18 Crvena zvezda mts team which won the Euroleague Adidas Next Generation Tournament back in 2014. He even made a debut for the senior team of Crven a zvezda mts in the same year. In the previous two seasons Lazarević played for FMP.

Dragan Apić started his basketball career in Vršac and made it to the ideal five of the Serbian Championship back in 2014/15 season. After that he moved to FMP for which he played in the previous two seasons.

Finally, Dejan Davidovac made his first basketball steps in his hometown Zrenjanin where he played for local team Proleter. After that he joined Vršac, where he has played alongside Dragan Apić until 2015, while then he also accepted the call from FMP and spent the previous two years in the team from Železnik.

---------------

Kompletirana "Zvezdina slagalica"

KK Crvena zvezda mts potpisao je u sredu višegodišnje ugovore sa Stefanom Lazarevićem, Dejanom Davidovcem i Draganom Apićem.
Igrači koji su prošle sezone imali značajne uloge u velikom uspehu i plasmanu FMP-a u finale domaće lige, potpisali su četvorogodišnje ugovore sa crveno-belima.

Stefan Lazarević je rođen u Beogradu 20. avgusta 1996.godine. Ponikao je u mlađim selekcijama crveno-belih, a kao kapiten je 2014. godine predvodio ekipu Crvene zvezde do titule juniorskog prvaka Evrope u Milanu.

Igra na pozicijama visokog beka i krila, za prvi tim crveno-belih debitovao je u martu 2014. godine u duelu sa slovenačkom ekipom Krka. Prethodne dve sezone igrao je sa velikim uspehom za ekipu FMP-a.

Od 2013. godine član je i reprezentativih selekcija Srbije. Sa kadetskom je osvojio bronzu na EP, dok je sa juniorskom bio vicešampion starog kontinenta 2014. godine.

Dragan Apić je rođen 3. oktobra 1995. godine u Novom Sadu. Igra na pozicijama krilnog centra i centra. Visok je 206 centimetara. Prve ozbiljnije korake pravio je u KK Hemofarm (kasnije Vršac) od 2012-2015. godine, a tokom sezone 2014/2015 odličnim igrama zaradio je i mesto u najboljoj petorci KLS lige. Nakon toga prelazi u redove FMP-a za koji je nastupao prethodne dve sezone. Apić je 2015. godine u Italiji osvojio titulu prvaka sa reprezentacijom Srbije Evrope za igrače do 20 godina

Dejan Davidovac je poslednji deo Zvezdine slagalice za sezonu 2017-2018. Momak koji je rođen 17. januara 1995. godine u Zrenjaninu, jedan je od retkih igrača u ovom trenutku u Evropi u svom uzrastu, koji sa visinom od 203 centimetara „pokriva" čak tri pozicije: od plejmekera do krila. Ponikao je u Proleteru za koji je igrao u sezoni 2011-2012. Nakon toga seli se u Vršac, za koji je igrao do 2015.godine. Poput Apića, odličnim igrama u poslednjoj seniorskoj sezoni obezbedio je mesto u idealnoj petorci šampionata KLS. Tokom leta te godine, bio je član juniorske reprezentacije Srbije za igrače do 20 godina koja je osvojila zlatnu medalju na Evrospkom prvenstvu u Italiji. Od 2015.godine nastupao je za FMP, i bio jedan od najzaslužnijih za veliki uspeh tima koji se prošle sezone plasirao u samu završnicu Superlige.

Potpisivanjem višegodišnjih ugovora Stefana Lazarevića, Dejana Davidovca i Dragana Apića, kompletirana je „slagalica" KK Crvena zvezda mts koja je sklapana tokom leta 2017.godine...

>