FMP extend contract with Filip Čović and sign Marko Jeremić

Wednesday, 13. September 2017 at 19:41

It was busy this Wednesday afternoon in FMP office...

Filip Covic (Photo: FMP)

Two transfer news are coming from Železnik!

FMP extended contract with team captain Filip Čović for one more season and signed a two-year deal with Marko Jeremić.

Filip Čović will therefore play his 9th season in FMP. Apart from the time spent in the club from Železnik, he also played for Crvena zvezda, Vojvodina and KAOD (Greece). Čović was the top scorer of FMP in the 2016/17 ABA League season, as he averaged 14.4 points per game. 

Marko Jeremić arrives in FMP with the reputation of an excellent scorer. In the previous season he was the best player of Napredak Kruševac, while before that he played for Mladost Mrkonjić Grad and Vojvodina.

----------------

FMP produžio ugovor sa Čovićem i potpisao Jeremića

KK FMP obaveštava javnost da je u sredu potpisao ugovore sa dvojicom prvotimaca i bekova, Filipom Čovićem i Markom Jeremićem.

Kapiten FMP-a i lider tima Filip Čović potpisao je novi jednogodišnji ugovor sa klubom, koji je tokom prošlog plej ofa predvodio do plasmana u finale Superlige Srbije.

Filip Čović je rođen 5. juna 1989.godine u Beogradu, igra na poziciji plejmejkera, a ovo će mu biti deveta sezona u seniorskoj košarci kao plejmejkera FMP-a. Igrao je u sezoni 2011-2012 u dresu Crvene zvezde, a u 2013. godini nastupao za ekipe Vojvodine i grčke ekipe KAOD iz Drame.

Marko Jeremić je sa KK FMP potpisao dvogodišnji ugovor. Dolazi iz redova kruševačkog Napretka u kome je bio najefikasniji igrač tokom takmičarske sezone 2016-2017.

Jeremić ima 26 godina, igra na poziciji beka, visok je 192 cm, a pre ekipe Napretka nastupao je za ekipe Mladosti iz Mrkonjić Grada (Republika Srpska), i za novosadsku Vojvodinu.

>