Šćepanović resigns as Budućnost VOLI head coach

Sunday, 13. November 2016 at 11:19

Budućnost VOLI officially announced that Vlado Šćepanović has resigned from the position of head coach. 

Vlado Scepanovic (Photo: Buducnost VOLI)

Budućnost VOLI officially announced that Vlado Šćepanović has resigned from the position of head coach.

We bring you the full statement of Budućnost VOLI:

"BC Budućnost VOLI announce that Vlado Šćepanović has resigned from the position of head coach at our club, by taking full responsibility for the current situation.

With deep regret we accepted his resignation, which cannot diminish everything he has done for our club.  

It was a pleasure working with Šćepanović during the last four months and we wish him all the best in his life and in his future career."

Vlado Šćepanović also wished all the best to his former club:

"After defeat against Karpoš Sokoli, I decided to resign from the position of head coach at Budućnost VOLI. That decision was just mine and it was guided by sports reasons. I want to thank Budućnost VOLI, who had the courage to give me a chance to start my coaching career at the place where I became a player. Also, I want to say thank you to the players and to the coaching staff with whom I have had a successful cooperation over the past four months. At the end, I want to say thank you to our fans who were coming to our games in large number and had a chance to enjoy in good basketball. I wish Budućnost VOLI a lot of success in the rest of the season."

----------------

Šćepanović podneo ostavku

Vlado Šćepanović više nije trener Budućnosti VOLI. Klub iz Podgorice je izdao zvanično saopštenje u kojem se potvrdjuje da je došlo do prekida saradnje sa mladim stručnjakom. Saopštenje prenosimo u celosti.

"KK Budućnost Voli obavještava sportsku javnost da je trener Vlado Šćepanović podnio ostavku na svoju dosadašnju funkciju u klubu, preuzimajući svu odgovornost za izazovnu situaciju u kojoj se Budućnost Voli našla.

Sa žaljenjem smo prihvatili Šćepanovićevu ostavku koja ne umanjuje njegov dosadašnji doprinos i rad u klubu.

Prethodna četiri mjeseca je bilo zadovoljstvo saradjivati sa Vladom Šćepanovićem i želimo mu sve najbolje u daljem životu i radu."

Vlado Šćepanović je takođe poželeo sve najbolje svom bivšem klubu:

"Posle poraza od Karpoš Sokolija odlučio sam da podnesem ostavku na mjesto trenera KK Budućnost Voli. Odluka je isključivo moja i vođena je sportskim razlozima. Hvala KK Budućnost Voli koja je imala hrabrosti da mi ukaže povjerenje da trenersku karijeru započnem na istom mestu gde sam se afirmisao kao košarkaš. Takođe hvala igračima i članovima mog stručnog štaba s kojima sam, vjerujem, uspješno sarađivao u protekla četiri mjeseca. Zelim veliku zahvalnost da uputim velikoj vecini navijaca koji su dolazili da bodre zajednicki klub i da u velikoj vecini utakmica uzivaju u lijepoj kosarci. Klubu zelim  mnogo sreće i uspjeha u nastavku sezone."

>