FMP part ways with Maverick Rowan

Thursday, 12. October 2017 at 23:52

The American shooting guard is no longer a player of FMP.

(Photo: Mornar/Media Pro)

The cooperation between FMP and American shooting guard Maverick Rowan did not last for too long. After just 3 rounds in the new ABA League season, the club from Železnik has decided to terminate contract with Rowan, as the team management was not satisfied with the player's performance so far in the competition.

Rowan averaged 2 points and 0.7 rebounds in the previous 3 rounds of ABA League.

FMP announced that, as a foreign player, Rowan was supposed to make difference down on the court, but as he was not doing that the club has decided to release him.

----------------

FMP je raskinuo ugovor sa igračem Meverikom Roanom

FMP je raskinuo ugovor sa američkim krilnim igračem Meverikom Roanom.

Klub je izdao saopštenje u kojem se navodi da Roan nije ispunio očekivanja.

I pored činjenice da je u Srbiju stigao sa epitetom vrlo talentovanog igrača iz pouzdanog košarkaškog programa koji je prošao na Univerzitetu "North Carolina State" za koji je nastupao 2 sezone, Roan tokom boravka u Srbiji, nastupajući u dresu FMP-a, osim na jednoj utakmici, nije opravdao očekivanja.

FMP je klub u kome su pravila jasno postavljena, a stranci koji su angažovani, uz mlade igrače, ti koji treba da donesu kvalitet i naprave razliku, a ne da se "čekaju" mesecima i godinama.

Angažovanje Rouana i još nekoliko inostranih igrača, bilo je motivisano željom da FMP kao nekadašnji osvajač regionalnog takmičenja, i ove godine dostojno reprezentuje srpsku košarku u regionaloj ligi, i na svaki način "ojača" pobedama nacionalni koeficijent zemlje koju predstavlja.

Iz tog razloga, saradnja sa američkim košarkašem je prekinuta, a šansu i minute na njegovoj poziciji, kao i mnogo puta do sada, dobiće domaći igrač iz sopstvenog pogona FMP-a.

>