Urban Durnik reinfored Helios Suns

Thursday, 02. August 2018 at 22:58

Helios Suns roster for the next season is starting to get its final shape. After Đoko Šalić, the Domžale team has made a deal with another big man. 21-year old Urban Durnik is coming from Zlatorog to Domžale.

(Photo: FIBA)

With his 201 cm, Urban Durnik plays best at the power forward position and has been averaging 11.1 points and 6.2 rebounds per game last season in the domestic championship. He used to be also a member of the youth categories of Slovenia national team. Even though it is the move that will get its greatest value in the next seasons, Urban has already played four seasons of senior basketball, which will help him to take an important role on his team already.

After signing with Helios Suns Urban Durnik told: “Laško will remain in my greatest memories, as I have had some great seasons there. In Domžale, they have offered me great chance to make progress and the next step in my career. I am looking forward to the challenge and I am therefore aware that lots of hard work awaits me.”

--------------------

Urban Durnik okrepil Helios Suns

Mozaik Helios Sunsev za prihodnjo sezono počasi dobiva končno obliko. Po Đoku Šaliću so Domžalčani v istem dnevu sklenili sodelovanje še z enim visokim košarkarjem. Iz Zlatoroga v Domžale prihaja 21-letni Urban Durnik.

Durnik se z 201 cm najbolje znajde na položaju krilnega centra, v zadnji sezoni pa je za Laščane v državnem prvenstvu dosegal po 11,1 točk in 6,2 skokov na tekmo. Bil je tudi član mlajših reprezentančnih selekcij. Po eni strani gre za domžalsko naložbo za prihodnost, po drugi strani pa ima Urban za sabo že štiri sezone članske košarke, kar pomeni, da bo lahko hitro prevzel eno pomembnejših vlog v ekipi.

Urban Durnik je po podpisu sodelovanja dejal: "Laško mi bo ostalo v lepem spominu, saj sem tam preživel nekaj izjemnih sezon. V Domžalah se mi je ponudila najboljša priložnost za napredek in naslednji korak v moji karieri. Veselim se izziva in se zavedam, da me čaka veliko trdega dela."

>