Andrea Trinchieri signs as Partizan’s first foreign head coach

Thursday, 01. November 2018 at 14:32

The two sides agreed on a 3-year contract. 

Andrea Trinchier (Photo: FIBA)

It is official! Andrea Trinchieri is the new head coach of Partizan NIS! The two sides signed a 3-year contract, while Trinchieri will lead the team already in the next round of ABA League when his team will face Mega Bemax in Sremska Mitrovica.

It is interesting to mention that Andrea Trinchieri will be the first ever foreigner to coach Partizan NIS.

Trinchieri was very successful in his previous job, as he won 3 national titles, 1 national cup and 1 national Supercup in Germany with Brose Bamberg. Before that he won the Russian Cup with UNICS Kazan and Italian Supercup with Cantu.

He was named the EuroCup coach of the year in 2014.

Trinchieri’s first assistant will be Partizan NIS former player Vlado Šćepanović.

--------------

Andrea Trinkijeri je novi trener Partizana NIS

Novi šef stručnog štaba crno-belih, potpisao je danas trogodišnji ugovor sa klubom.

Andrea Trinkijeri je novi trener Partizana NIS! Prvi stranac u istoriji kluba koji će sa klupe predvoditi crno-bele, potpisao je danas trogodišnji ugovor. Svoj debi na klupi Partizana, Trinkijeri će imati u 6. kolu ABA j.t.d. lige, kada će Parni valjak gostovati u Sremskoj Mitrovici protiv ekipe Mega Bemaksa.

POVRATAK ŠĆEPANOVIĆA

Prvi asistent Andree Trinkijerija biće legendarni košarkaš Partizana NIS, Vlado Šćepanović. Na taj način, Šćepanović će se vratiti u Partizan nakon 2004. godine

Pedesetogodišnji italijanski stručnjak, rođen je u Milanu, a u svojoj dosadašnjoj karijeri radio je u Brose Basketu iz Bamberga, sa kojim je tri puta osvajao titulu prvaka Nemačke, nacionalni kup i Superkup te zemlje. Trinkijeri je radio i u Uniksu iz Kazanja, sa kojim je osvojio Kup Rusije i Kantuu sa kojim je osvojio Superkup Italije. Pored toga, novi trener crno-belih je radio u Grčkoj, Veroliju, Vanoli Basketu i Olimpiji iz Milana.

U sezoni 2013/14, Trinkijeri je proglašen za trenera godine u Evrokupu.

>