Zadar part ways with Malcolm Grant and sign contract with Kwame Vaughn

Monday, 19. November 2018 at 13:22

Former Partizan NIS point guard returns to ABA League where he will play for Zadar until the end of the season. 

Kwame Vaughn (Photo: Partizan NIS)

Zadar have made a major change at the point guard position. The club has parted ways with Malcolm Grant and immediately signed contract with Kwame Vaughn!

ABA League fans certainly remember Vaughn from the last season when he played for Partizan NIS. He averaged 11.7 points, 2.8 rebounds and 4.3 assists while playing for the black & whites.

This 28-year old American player has been playing in Europe since 2013. Before joining Partizan NIS, he played for Aris (Greece), Skyliners Frankfurt (Germany), ASVEL (France), Ironi Nahariya (Israel), Antwerp Giants (Belgium), Ironi Rahmat Gan (Israel) and Fortitudo Agrigento (Italy).

Kwame Vaughn should make his debut for Zadar in the next ABA League round when his team will host Budućnost VOLI.

----------------

Vaughn novi organizator igre Zadra

Kwame Vaughn (191 cm) novi je igrač Košarkaškog kluba Zadar. 28-godišnji Amerikanac na poziciji organizatora igre zamijenit će Malcolma Granta s kojim je prošli tjedan raskinuta suradnja.

Vaughn već ima iskustvo igranja u ABA ligi, jer je u drugom dijelu prošle sezone nastupao za momčad beogradskog Partizana s učinkom od 11,7 poena, 2,8 skokova i 4,3 asistencije, za 25 minuta koliko je igrao u prosjeku.

- Zadovoljan sam što smo postigli dogovor s Vaughnom. Riječ je o kvalitetnom organizatoru igre koji je napadački dosta prodoran i čvrst u obrani. Smatram da smo, s obzirom na naše financijske mogućnosti, doveli najboljeg igrača koji je bio na tržištu. Ugovor je potpisan do kraja sezone – kazao je sportski direktor Branimir Longin.

Vaughn je sveučilišnu karijeru završio u momčadi Cal State Fullerton, a europsku karijeru započeo je u sezoni 2013/14. u talijanskoj Serie A2 u klubu Fortitudo Agrigento. Igrao je i za francuski Asvel, grčki Aris, njemački Frankfurt Skyliners, belgijski Antwerp Giants, a u Izraelu je nastupao za momčadi Ironi Ramat Gan i Irony Naharia. Prvi nastup u dresu Zadra trebao bi imati idući ponedjeljak u dvoboju 9. kola ABA lige protiv Budućnosti.

- Svakako trebamo zahvaliti Malcolmu Grantu koji se ponio vrlo korektno prilikom razgovora oko raskida ugovora. Riječ je o igraču koji posjeduje određene kvalitete, ali se nije u potpunosti snašao u našem klubu. Želimo mu puno sreće u nastavku karijere – poručio je Longin.

>