Aleksandar Džikić is no longer head coach of Budućnost VOLI

Saturday, 29. December 2018 at 18:51

Assistant coach Đorđe Adžić will lead the team in the derby match against Crvena zvezda mts.

Aleksandar Dzikic (Photo: Buducnost VOLI)

Aleksandar Džikić is no longer head coach of Budućnost VOLI! The club stated that it was a very difficult decision, as Džikić made a historic success in the last season by leading Budućnost VOLI toward the 1st ever title in ABA League. However, as the recent results haven't met the club's expectations, the team management decided to change the head coach.  

Budućnost VOLI thanked Džikić for everything he has done for the club and wished him all the best in future career.

Assistant coach Đorđe Adžić will lead the team in the derby match against Crvena zvezda mts.

---------------

Aleksandar Džikić nije više trener Budućnosti Volija

Prenosimo vam zvanično saopštenje Podgoričana:

"KK Budućnost Voli se u prethodnom periodu suočio sa svim izazovima koje sa sobom nosi zahtjevno učešće u Euroligi, kao i regionalnoj ABA ligi. Imajući u vidu da je iza nas turbulentan period koji nisu pratili očekivani rezultati, ciklus promjena koji je započet dovođenjem novih igrača i ozbiljnog pojačanja ekipe je neminovno doveo do odluke o promjeni šefa stručnog štaba.

Za Upravni odbor kluba, ovo je bila veoma teška odluka, jer je Aleksandar Džikić trener koji je zaslužan za istorijski šampionski pehar i osvajanje ABA lige, učešće u Euroligi i brojne uspjehe kluba, sjajne rezultate i utakmice koje će će se dugo pamtiti.

Mi u Upravnom odboru, kao i  kompletan tim, naši navijači i cjelokupna crnogorska sportska javnost, razvili smo posebnu emociju prema treneru Džikiću. Osvojio je ne samo šampionsku titulu, već i simpatije publike, koja mu je to uvijek nedvosmisleno pokazivala.

Budućnost Voli se, ovom prilikom, s poštovanjem zahvaljuje dosadašnjem treneru na predanom i profesionalnom radu i ostvarenim rezultatima i želi mu sreću i uspjeh u nastavku trenerske karijere.

Hvala treneru Džikiću na veoma korektnoj saradnji i iskrenom trudu i nastojanjima da sa svojim timom ostvaruje rezultate dostojne dugogodišnje tradicije našeg kluba.

Trener Aleksandar Džikić će uvijek će biti dio Budućnost Volija.

Narednih dana ćemo donijeti odluku o novom treneru i o tome obavjestiti javnost."

Budućnost Voli će u utakmici protiv Crvene Zvezde će voditi pomoćni trener Đorđe Adžić.

>