K. C. Rivers signs with Crvena zvezda mts

Monday, 11. February 2019 at 17:02

Excellent shooter has officially joined the red & white family. 

Crvena zvezda mts team (Photo: Crvena zvezda mts)

Now it is official! Kelvin Creswell “K. C.” Rivers passed all medical tests and signed a contract with Crevna zvezda mts until the end of the season.

This 31-year old American can cover multiple positions, while he usually plays as shooting guard or small forward. K. C. Rivers has played for numerous famous clubs in his pro career, including Benetton Treviso, Virtus Bologna, Lokomotiv Kuban, Khimki, Real Madrid, Bayern Munich and Panathinaikos, while he spent the previous part of the 2018/19 season in Italian side Grissin Bon Reggio Emilia.

“Crvena zvezda mts is a huge club with rich tradition. I have had the opportunity to play games here in Belgrade and I have seen everything. Those fans and that atmosphere they are making… It was very exciting. Who does not want to play in front of such a great crowd? That’s why I am very happy to arrive here and I am ready to play big games in front of such a passionate crowd. I am ready to help the team win trophies and return to EuroLeague. That is my goal. I have always like challenges and when my manager informed who wants to sign me and what are the club’s ambitions I immediately started packing for Belgrade,” said Rivers.

K. C. Rivers will have his first training with the team this Monday evening, while he will wear the red & white jersey No. 23.

-----------------

Rivers i zvanično u dresu Crvene zvezde!

KC Rivers prošao lekarske preglede i potpisao ugovor sa Crvenom zvezdom do kraja sezone

Amerikanac Kevin Kresvel (KC) Rivers prošao je u ponedeljak lekarske preglede i postao novi igrač KK Crvena zvezda mts!
Iskusni 31-godišni košarkaš koji može da igra na tri pozicije (primarne dva i tri) veliko iskustvo sticao je igrajući profesionalnu košarku poslednjih 10 godina u brojnim velikim klubovima (Beneton, Lokomotiva, Himki, Real dva puta, Panatinaikos, Bajern) sa kojima je osvajao i trofeje na najvišem nivou.

Tekuću sezonu započeo je u ekipi Ređo Emilije, od koje se oprostio u velikom stilu u subotu uveče, kada je postigao 30 poena za sada već svoj bivši tim.

"Crvena zvezda je tako veliki klub sa veoma bogatom istorijom. Imao sam prilike u bliskoj prošlosti da igram u Beogradu, video sam sve… Ti navijači, ta atmosfera... bilo je veoma uzbudljivo, bilo je sjajno. Ko ne voli da igra u takvoj atmosferi, pred takvim navijačima? Zato se veoma radujem zbog dolaska ovde i spreman sam da igram važne utakmice pred navijačima koji sa toliko strasti podržavaju svoj tim, da pomognem klubu da osvoji najvažniji trofeje i vrati se u Evroligu. To je moj cilj, izazov za mene, jer sam uvek išao za izazovima. Zato, kada je me je menadžer obavestio ko me želi, i šta su ciljevi kluba…vidite da sam već ovde u Beogradu i spreman. To dovoljno govori zar ne?" - rekao je Rivers po okončanju lekarskih pregleda, koji su pokazali da je Kej Si u izvanrednom fizičkom stanju.

Novi igrač Crvene zvezde već tokom popodneva priključiće se novim saigračima na treningu, kako bi se što pre uključio u rad tima pred izazove koji slede.

Rivers će u Crvenoj zvezdi nositi dres sa brojem 23.

>