Zadar part ways with Kwame Vaughn

Thursday, 14. March 2019 at 22:14

The contract was terminated by mutual agreement.  

Kwame Donte Vaughn (Photo: Zadar/Zvonko Kucelin)

Zadar announced that they have parted ways with Kwame Vaughn. The club Sports Director Branimir Longin stated that as Vaughn missed the last 25 days of action it was estimated that the player would not be able to play at the required level and to therefore help the team in the rest of the season. The two sides have then agreed to terminate their contract by mutual agreement.

Zadar thanked Vaughn for everything he has done for the club and wished him all the best in the future. At the same time, Vaughn thanked Zadar for the opportunity the club gave him, while he also stated that it was a privilege to play basketball in the city which lives for basketball.

Kwame Vaughn played 9 games for Zadar in the 2018/19 ABA League regular season, while he averaged 13.3 points, 3.2 assists and 2.5 rebounds per game.

-------------

Kwame Donte Vaughn više nije igrač Zadra

Kwame Donte Vaughn službeno više nije dio momčadi Košarkaškog kluba Zadar. Potvrdio je to danas sportski direktor Branimir Longin.

Ugovor o suradnji KK Zadar i Kwamea Vaughna raskinut je iz više razloga, kako navodi sportski direktor. No, uglavnom je naglasak na tome što razigravač nakon 25 dana, koliko je bio izvan pogona nije u mogućnosti pružiti adekvatnu potporu na nivou kakvom je inače, kakvu je namjeravao i koja se između ostalog, od igrača takvog profila očekuje.

Klub se trenutno nalazi pred iznimno važnim susretima u završnicama kako domaće, tako i regionalne lige, a na veliku žalost kluba i momčadi, u tako važnim utakmicama nije se mogao iskoristiti veliki potencijal igrača kao što je Vaughn.

Vaughn se zahvalio na ukazanoj prilici, momčadi i načinu na koji primljen u istu. Također, zahvalio se i navijačima te istaknuo kolika mu je čast što je barem na kratko vrijeme imao privilegiju igrati košarku u gradu u kojem se, kako navodi, košarka istinski živi. Isto tako zadarskom klubu poželio je sve najbolje u budućim natjecanjima.

Ono što je također važno za napomenuti jest da igrač od strane kluba nema nikakvih dodatnih financijskih potraživanja i da se suradnja raskida u prijateljskom ozračju.

>