Crvena zvezda mts extend contract with Mo Faye

Friday, 28. June 2019 at 14:49

One of the fans' favorites is staying in the red & white squad for another season. 

Mouhammad Faye (Photo: Crvena zvezda mts)

Crvena zvezda mts management is working really hard on building the team for the next season. After extending contracts with Billy Baron, Branko Lazić, Filip Čović & Boriša Simanić and after signing a deal with former Anadolu Efes player Derrick Brown, the reigning ABA League champions have finalized another major deal.

Crvena zvezda mts have extended contract with Mouhammad Faye for one more season!

Faye has become one of the fans favorites over the past year during which he helped the red & whites win 2018 ABA Super Cup, 2018/2019 ABA League, and 2018/2019 Serbian Championship.

This 33 year old power forward averaged 6.8 points and 4.2 rebounds per game in the 2018/19 ABA League season.

------------------

Mo Faje i dalje u Crvenoj zvezdi!

Reprezentativac Senegala Muhamed Faje potpisao je u petak novi ugovor sa Crvenom zvezdom mts i ostaće na Malom Kalemegdanu i u takmičarskoj sezoni 2019-2020!

Krilni centar koji je bio izuzetno važan za uspehe crveno-belih u prethodnoj sezoni, peti je košarkaš Iz prošlosezonskog sastava koji je produžio vernost Crvenoj zvezdi, nakon Berona, Lazića, Čovića i Simanića, a klub je sredu angažovao i američkog krilnog centra/centra Derika Brauna.

 Ostanak Fajea koji je u takmičarskoj sezoni 2018-2019 svojim igrama, ponašanjem i požrtvovanjem pokazao da pripada Crvenoj zvezdi, donosi timu još jednog iskusnog i proverenog igrača za sezonu koja donosi brojne izazove i mnogo takmičarskih utakmica. 

Faje je je prve košarkaške korake napravio u rodnom Dakaru, a nakon toga se otisnuo na koledž pa je pohađao univerzitete Džordžija Tek i SMU. Profesionalnu karijeru započeo je u Francuskoj gde je nastupao za Hajeres-Tulona, a potom prešao u Ikaros Kalitea. Svoju bogatu karijeru u Grčkoj gradio je u ekipama Panelefsiniakosa, Retimna i Promitea Patrasa. Nekada najbolji skakač grčkog prvenstva, odigrao je 27 utakmica u ABA ligi u crveno-belom dresu,  ali bio i jedan od temelja uspeha i važan šraf u igri Crvene zvezde koji se ne vidi u statističkim parametrima.

Ovaj 33-godišnji Senegalac visok 207 centimetara sa Crvenom zvezdom osvojio je u prošloj sezoni Superkup ABA, ABA ligu i Superligu Srbije u kojoj je u najvažnijim utakmicama bio jedan od najboljih pojedinaca na parketu.

>