Nenad Miljenović returns to Mega Bemax

Friday, 25. October 2019 at 17:03

The 26-year old point guard will once again be wearing the pink jersey of Mega Bemax. 

Nenad Miljenovic (Petrol Olimpija/Ales Fevzer)

Mega Bemax have decided to get back on the transfer market and strengthen the squad even more for the rest of the season. Their new roster addition is Nenad Miljenović!

Miljenović actually returns to Mega Bemax, as this is the 3rd time for him to join the Belgrade team. He played for Mega Bemax in the 2011/12 season as a loaned player of Partizan NIS, while one year later he signed a permanent deal with Mega and has played for this club from 2013 to 2015.

“I am extremely glad to return to the club with whom I've spent some of the best moments in my career. I know head coach Dejan Milojević very well, so I believe that I won’t need much time to fit in. During all these years Mega Bemax has been growing as a club. It feels nice to once again be part of this project and I can hardly wait for the upcoming games,” said Miljenović.

This 26-year old point guard spent most of the previous season in OKK Beograd, for which he averaged 14.1 points, 5.7 assists and 4 rebounds per game in the Serbian Championship. He then left OKK Beograd and joined Petrol Olimpija for which he played in the last 5 rounds of the 2018/19 ABA League season.

-----------------

Miljenović se vratio u Megu

Košarkaški klub Mega Bemax je doveo još jedno pojačanje za nastavak takmičenja u ABA ligi pošto je ugovor sa klubom potpisao Nenad Miljenović, koji je u prethodno u dva navrata igrao u Megi, u sezoni 2011-12 na pozajmici iz Partizana, a potom još dve sezone, od 2013. do 2015. godine.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Miljenović je istakao da veruje da mu neće biti potrebno puno vremena da se uklopi:

„Drago mi je što sam se vratio u klub u kome sam doživeo neke od svojih najboljih trenutaka u karijeri. Jako dobro poznajem trenera Dejana Milojevića i njegov sistem rada i verujem da mi neće trebati puno vremena da se uklopim. Kroz sve ove godine Mega je rasla i kao klub i kao organizacija. Lep je osećaj što ću biti ponovo deo toga i jedva čekam utakmice koje slede“, izjavio je Miljenović.

Nenad Miljenović je rođen 8. aprila 1993. godine, visok je 194 centimetara i igra na poziciji 1. U seniorskoj karijeri je pored Mege i Partizana, nastupao još za Radnički Kragujevac, Betis, PAOK, OKK Beograd i Petrol Olimpiju, gde je završio prethodnu sezonu. Prošle sezone je za OKK Beograd u Košarkaškoj ligi Srbije u proseku beležio 14.1 poena, 5.7 asistencija i 4 skoka po utakmici.

Miljenović je nastupao i za sve mlađe reprezentativne selekcije Srbije, gde je sa kadetima 2009. osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu a 2011. godine je sa juniorima osvojio srebrnu medalju.

>