News

James Farr leaves Zadar

Exactly three months after he signed with Zadar, the club has terminated the cooperation with James Farr, so he is no longer a player of Dalmatian basketball pride.

James Farr (Photo: Buducnost VOLI)

James Farr has joined the Zadar squad in August during the training camp and in Zadar they have expected him to be more dominant in the paint with his 208 cm and 112 kg. However, they continue to stress that even though he has not arrived to Zadar in great physical shape, he has demonstrated great desire for work and progress, but it has not been enough to fit into the system of the game and further plans of the new head coach Danijel Jusup and to help the team and teammates adequately under both rims, especially when it comes to rebounding.

In four games in the ABA League he averaged 10 minutjes and 3.5 points and 3.3 rebounds per game.

As he left Zadar, Farr left a message for his team: “Good luck and never give up. Thank you for offering me a chance and God bless you!”

---------------------

James Farr napušta Zadar

Točno tri mjeseca nakon što je potpisao za Zadar, s Jamesom Farrom raskinuta je suradnja te više nije igrač zadarskog kluba.

Farr se zadarskoj momčadi pridružio još u kolovozu u vrijeme priprema i sa svojih 208 cm i 112 kg očekivalo se kako će biti dominantniji u reketu. Ipak, valja napomenuti kako, iako je u Zadar došao nespreman i u nezavidnoj tjelesnoj kondiciji, pokazao je iznimnu volju za radom i želju kako bi napredovao, ali nažalost to nije bilo dovoljno kako bi se uklopio u sistem igre i daljnje planove trenera Danijela Jusupa, a u konačnici i pomogao značajnije svojim suigračima pod košem, poglavito u skakačkom dijelu.

U četiri utakmice u sklopu ABA lige i 10 minuta koliko je u prosjeku igrao ostvarivao je učinak od 3.5 poena i 3.3 skoka po susretu.

Farr se osobno zahvalio na ukazanoj prilici, momčadi i načinu na koji primljen u istu, a za kraj je poručio: “Sretno i nikad ne odustajte. Hvala na prilici i Bog vas blagoslovio.”