Crvena zvezda mts part ways with Mouhammad Faye

Friday, 07. February 2020 at 10:28

The two sides have terminated their contract by mutual agreement.

Mouhammad Faye (Photo: Crvena zvezda mts)

Crvena zvezda mts announced that they have parted ways with Senegalese power forward Mouhammad Faye. The two sides have terminated their contract by mutual agreement.

Crvena zvezda mts thanked Mouhammad Faye on everything he has done for the club. Also, the red & whites thanked the player for showing a great amount of understanding during the talks regarding the contract termination.  

“Dear friends,

I am addressing you with mixed emotions. Crvena zvezda mts have given some new opportunities in my career. By playing for the club I had a chance to win trophies, to play in the EuroLeague. I will remember the trophies we won in the ABA League and in the Serbian Championship. I want to thank the coaching staff and all the other people who are working in the club for accepting me in the best possible way. Of course, I also want to thank our dear fans who made me feel special week after week while playing for Crvena zvezda mts. This was a beautiful journey and a new life and professional experience which is why it is difficult for me to say goodbye. I wish Crvena zvezda mts all the best in the future and to win many trophies in the days to come,” wrote Mouhammad Faye in his farewell letter.

----------------

Crvena zvezda mts i Faje se razišli kao prijatelji

KK Crvena zvezda mts obaveštava javnost da je sporazumno raskinuo ugovor Mohamedom Fajeom.

Mo Faje je igrajući celu prošlu, i deo ove sezone, sa našim klubom osvojio tri trofeja, i bio deo aktuelnog takmičarskog sastava koji je nastupao u ABA i Evroligi.

Klub se ovom prilikom zahvaljuje Fajeu na svemu što je pružio na terenu i van njega kao igrač Crvene zvezde. Takođe, klub izražava zadovoljstvo na velikom razumevanju prilikom razgovora da se saradnja okonča na maksimalno i obostrano korektan način.

Mo Faje: „Dragi Zvezdaši, prijatelji. Obraćam Vam se sa pomešanim emocijama. Crvena zvezda mi je u karijeri dala neke nove mogućnosti i priliku,šansu da osvajam trofeje, priliku da igram Evroligu. Pamtiću trofej ABA lige, šampionsku titulu u Srbiji. Zahvaljujem se stručnom štabu, trenerima, ljudima zapolsenim u klubu svima koji su mi olakšali boravak u Crvenoj zvezdi. I naravno želim da se zahvalim navijačima koji su činili da se osećam posebno iz nedelje u nedelju igrajući za klub. Ovo je bilo lepo putovanje novo životno i profesionalno iskustvo i sa velikim žaljenjem se opraštam od svih. Crvenoj zvezdi želim puno sreće u budućnosti i još puno osvojenih trofeja“

Faje je posle Derika Brauna i Nemanje Nenadića (KK Mega – pozajmica) treći igrač iz aktuelnog sastava koji je promenio sredinu.

KK Crvena zvezda Deriku i Mohamedu želi puno sreće, zdravlja i sportskih uspeha u nastavku karijere.

>