News

Ivan Paunić joins Mega Bemax for the rest of the season

The Pink troops have become significantly stronger right before the final part of the 2019/20 ABA League season. 

Mega Bemax team (Photo: Mega Bemax/Ivica Veselinov)

Mega Bemax have signed a contract with Ivan Paunić until the end of the 2019/20 ABA League season! This 33-year old guard has therefore returned among the Pink troops as he spent part of the 2005/06 season in Mega Bemax on loan from Partizan NIS.

“After a long break after the surgery, I will finally get back on court and I am pretty excited to play together with an extremely talented group of players. I am especially happy to return to Mega Bemax, as this is the club in which I started my pro career, and I am happy to see how much this club has grown since the last time I was here. I believe that my experience will help the team in the final battles for the ABA League status, while I also believe that that the upcoming games will help me to prove that I am once again fully fit to play top-level basketball,” said Paunić.

Besides playing for Partizan NIS and Mega Bemax, Ivan Paunić also played for Vojvodina Novi Sad, Mornar and Budućnost VOLI when we are speaking about the regional clubs. He has also played for numerous foreign clubs, while his last team was Chemidor Tehran.

Paunić was a regular member of the Serbian national team for years, while he was part of the team which won the sliver medal at the 2009 FIBA EuroBasket. 

----------------

Paunić pojačao Megu pred odlučujuće mečeve u ABA ligi

Mega Bemax će u odlučujuće duele u ABA ligi ući dodatno pojačana pošto je ugovor sa klubom do kraja regionalnog takmičenja potpisao bivši reprezentativac Srbije Ivan Paunić. Iskusnom beku ovo neće biti prvi boravak u klubu pošto je prethodno deo sezone 2005/06 proveo na pozajmici u Megi iz redova Partizana. Paunić će priliku za ovosezonski debi imati 1. marta od 12 časova kada će Mega Bemax dočekati Igokeu u Hali sportova Ranko Žeravica.

Po potpisivanju ugovora sa Megom, Paunić je istakao da mu je drago što će igrati u klubu za koji je nastupao na početku svoje karijere:

– Posle duge pauze nakon operacije srećan sam što ću zaigrati pred našom publikom i to u timu koji je sačinjen od mnogo talentovanih i perspektivnih igrača. Posebno mi je drago što će to biti u Megi, klubu u kome sam igrao i na početku moje seniorske karijere i koji je puno porastao od tada, o čemu najbolje govore velika imena koja su odatle potekla i izašla. Verujem da će moje igranje i iskustvo dosta značiti Megi u finišu borbe za opstanak u ABA ligi, a i meni da pokažem da sam opet na jako dobrom fizičkom nivou, izjavio je Paunić.

Ivan Paunić je rođen 27. januara 1987. godine, visok je 195 centimetara i igra na poziciji beka. Seniorsku karijeru je započeo u Partizanu, a u bogatoj internacionalnoj karijeri je pored Mege, nastupao za puno timova, kao što su Mornar (Crna Gora), Vojvodina, Ostende (Belgija), Aris (Grčka), Nižnji Novgorod (Rusija), Virtus Bolonja (Italija), Lagun Aro (Španija), Fuenlabrada (Španija), Astana (Kazahstan), Budućnost (Crna Gora), Tofaš (Turska) i Čemidor (Iran).

U reprezentativnoj karijeri je prvo u mlađim selekcijama osvojio tri zlatne medalje, da bi posle srebra i zlata sa Univerzitetskom selekcijom, osvojio drugo mesto sa A timom na Eurobasketu 2009. godine, a igrao je za Srbiju i na Svetskom šampionatu 2010. godine i Eurobasketu 2011.