Zadar part ways with Bryon Allen

Monday, 16. March 2020 at 16:25

The two sides have terminated their contract by mutual agreement.

Bryon Allen (Photo: Partizan NIS)

Zadar announced that they have parted ways with American guard Bryon Allen. The two sides have terminated their contract by mutual agreement.

Allen arrived in Zadar last summer, while he was the team’s top scorer in the previous part of the 2019/20 ABA League regular season. The 27-year old guard averaged 18.2 points, 4.2 rebounds and 3.2 assists per game in the ABA League.

Bryon Allen scored 346 points in 19 games he played in the 2019/20 ABA League championship, which is the most number of points scored by any player in this season so far.

Zadar thanked Allen on everything he has done for the club and wished him all the best in the future.

----------------

Bryon Allen više nije igrač KK Zadar

Košarkaški klub Zadar i američki igrač Bryon Gregory Allen s današnjim danom postigli su dogovor o sporazumnom raskidu suradnje.

27-godišnji Amerikanac priključio se zadarskim redovima još krajem kolovoza 2019. godine, a kako će biti značajno pojačanje pokazao je sjajnom igrom još na otvaranju pripremnog turnira “Zadar Basketball Tournament 2019.” u Krešinom domu, na kojem je predvodio Zadar u pobjedi protiv ruskog Khimkia s 90 – 82, ubilježivši pritom 22 poena.

Ipak, početak sezone za zadarski sastav nije krenuo po planu u ABA ligi, ali Bryon Allen svoje zadatke odrađivao je poprilično uvjerljivo.

Upravo s današnjim danom očekivao se Allenov povratak na parkete u kojem je ponovno trebao biti jedan od predvodnika zadarske igre, nakon što je u posljednjem susretu regionalnog natjecanja protiv Koper Primorske izostavljen s popisa igrača koji su konkurirali za dvoboj. No, pobjeda protiv beogradskog FMP-a i poraz na nedavnom gostovanju u Velikoj Gorici pokazali su se kao posljednji nastupi američkog košarkaša u dresu Zadra, što se tiče ABA i HT Premijer lige.

188 centimetara visoki branič je za Zadar u sklopu regionalnog natjecanja i devetnaest utakmica u koliko je nastupio u prosjeku bilježio 18.2 poena, 4.2 skoka, 3.2 asistencije i 1.3 ukradene lopte po susretu. Svakako treba istaknuti kako je u značajnim pobjedama Zadra redom protiv Cedevite Olimpije, Crvene Zvezde i u uzvratnoj utakmici protiv Budućnost VOLI  jednu od najvažnijih uloga imao upravo Bryon Allen.

Prije točno mjesec dana Allen se uz svoje suigrače u Zadru, nakon dugih trinaest godina, koliko se čekalo na najdraži zadarski trofej okitio i naslovom pobjednika Kupa Krešimir Ćosić 2020., s čime se svojevrsno upisao i u povijest zadarske košarke.

Bryon Allen još prije nekoliko dana otputovao je u Washington (SAD), a ovim putem želimo mu sve najbolje u daljnjoj profesionalnoj karijeri, uz puno košarkaških uspjeha te mu se zahvaljujemo na svemu.

>