Dejan Milojević ends his mission in Mega, Vladimir Jovanović to replace him

Monday, 01. June 2020 at 14:02

Mega Bemax have a new head coach as they signed a 2-year deal with 2011 ABA League champion Vladimir Jovanović.

Vladimir Jovanovic & Dejan Milojevic (Photo: Mega Bemax)

A new beginning for Mega Bemax. After spending the last decade in the club, Dejan Milojević has decided it’s time for him to move on. Milojević parted ways with Mega Bemax, while the club has appointed Vladimir Jovanović as the new first team head coach.

Last year, Milojević announced that the 2019/20 season would be his last one in Mega Bemax. He arrived in the club back in 2010 when he was firstly appointed as the team's Sports Director. After that, Milojević took the role of Mega Bemax head coach and has spent the last 8 years coaching the first team of the Pink troops. It was the most successful period in club's history. With Milojević at the helm, Mega Bemax reached the 2016 ABA League Finals, while many young players have grown into world-class players.

At the end of his journey in Mega Bemax, Dejan Milojević came to the club’s gym to symbolically hand over the coaching board to Mega Bemax future head coach – Vladimir Jovanović.

Vladimir Jovanović is therefore returning to the ABA League. He was the head coach of Partizan NIS from 2010 to 2012 with whom he won the 2011 ABA League championship, while he also coached Igokea in 2014.

Jovanović is well known for his work with young players and that is something Mega Bemax was looking for. As the head coach of U18 Serbia National Team, Jovanović has won two gold medals.

“We are very happy and excited to welcome Vladimir Jovanović as our new head coach. Apart from having many success as head coach of senior teams, he has also had great results when working with young players. We fully belive that, with Vladimir Jovanović on our side, we will continue creating future basketball stars,“ said Mega Bemax General Menager Goran Ćakić and added that in the coming days the club will wish a farewell to the previous coach Dejan Milojević in a very special way.

“Mega Bemax is widely known as a club which has created numerous world-class players. Some of them are now playing in the NBA. Considering everything that I have done in my career and how I see basketball as a game, I think that this is great opportunity both for me and the club as we share the same basketball philosophy,” said Mega Bemax new head coach Vladimir Jovanović.

--------------------

Era Dejana Milojevića na klupi Mega Bemaxa se završila, novi trener je Vladimir Jovanović

Era Dejana Milojevića na klupi Mega Bemaxa se završila a na njegovo mesto će doći Vladimir Jovanović koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom.

Kao što je to bilo i najavljeno na pres konferenciji na kraju prošle godine, sezona 2019/20 je bila poslednja za Dejana Milojevića na čelu stručnog štaba Mege. Po okončanju sjajne igračke karijere, 2010. godine je postao Sportski direktor Mege. Sa osam godina provedenih za kormilom Mege, Milojević je jedan od trenera sa najdugovečnijim stražom u nekoj od evropskih ekipa. Posle velikih uspeha i uspona sa Megom, naslediće ga Vladimir Jovanović.

Na potpisivanju ugovora u hali Mega Factory je osim novog trenera Mege prisustvovao i Dejan Milojević koji je Jovanoviću simbolično predao trenersku tablu i poželeo mnogo sreće.

Generalni menadžer Goran Ćakić je u ime kluba izrazio zadovoljstvo što će Megu sa klupe u narednim godinama voditi Vladimir Jovanović koji iza sebe ima pozamašno trenersko iskustvo. Rođen je 4. jula 1973. godine u Čačku. 2010. godine je postao trener Partizana i u naredne dve sezone je osvojio pet trofeja i to jednu Jadransku ligu, dve titule u Srbiji i dva Kupa Radivoja Koraća. Nakon Partizana je karijeru nastavio u inostranstvu. Jovanović je uspešno vodio i U18 i U20 selekcije Srbije, osvojivši sa reprezentacijom do 18 godina dve zlatne medalje na Evropskim prvenstvima, 2009. u Francuskoj i 2017. u Slovačkoj.:

– Veliko nam je zadovoljstvo što će novi trener ekipe biti Vladimir Jovanović koji je u dosadašnjoj karijeri pored klupskih uspeha, imao i odlične rezultate u radu sa mladim igračima. Ambicije su nam se poklopile, na nama je da nastavimo da obezbeđujemo odlične uslove za rad i napredak igrača. Imamo punu veru da ćemo i sa Vladimirom Jovanovićem nastaviti da stvaramo buduća velika košarkaška imena NBA i evropske košarke,

izjavio je Generalni menadžer Mega Bemaxa, koji je podsetio na namerljiv doprinos Dejana Milojevića u razvoju kluba u proteklih 10 godine, najavivši da će klub na poseban način ispratiti Dekija, o čemu će javnost biti obaveštena u narednih nekoliko dana.

Novi trener Mega Bemaxa Vladimir Jovanović je istakao da mu je drago što su mu se ukrstili sportski putevi sa Megom:

– Moj početak bavljenja trenerskim poslom je bio vezan za rad sa mladim igračima. Kasnije sam se i kroz reprezentativne akcije afirmisao u radu sa mladima a Mega je već deceniju i više poznata po promociji jako mladih igrača koji posle igraju veoma zapažene uloge u velikim timovima i koji stižu i do NBA lige. Po onome što sam radio, za šta sam školovan, način na koji sam sagledavao košarku, ovo je praktično prilika gde smo svi na istoj talasnoj dužini.

O prvim koracima na klupi Mege, Jovanović je naglasio:

– Nesvakidašnja je situacija u svetu sa iznenadnom pauzom od dva meseca zbog pandemije Kovid-19, i to je svima nama, ne samo u klubu već i u svetu, stavilo poseban zadatak kako da dođemo do sezone. U preliminarnim razgovorima sa trenerima, došli smo do zaključka da ćemo ovaj post takmičarski period iskoristiti na unapređivanju igračkih kvaliteta igrača, kako fizičkih tako i košarkaških. Kad budem krenuo i zvanično da radim, kada budem video ekipu, verujem da ćemo zajednički lako doći do rešenja, možda mnogo lakše nego neke druge ekipe imajući u vidu koliko mlade igrače imamo.

Na pitanje kakvu Megu možemo da očekujemo sledeće sezone, Jovanović je istakao da ona mora da bude bude intezivna u svakom segmentu igre:

– Imam iskustvo sa nekim igračima Mege koje smo zajednički prošli kroz reprezentativne akcije. Dejan Milojević je imao sjajne uspehe sa ekipom, mnogo kvalitetnih igrača je izašlo iz tog sistema. Sigurno je da ćemo forsirati sistem koji je i do sada bio i koji je pokazao uspeh. Mega, pošto je mlada ekipa, mora u svakom segmentu igre da bude intezivna, bez obzira koji je to košarkaški elemenat. To može biti skok, odbrana, brzina… Za šta god da se dohvatimo, trudiću se da budemo intezivni jer ta mladost ne može da vam garantuje uvek prava košarkaška rešenja u ovom trenutku njihovih karijera koje su na samom početku. Greške će biti sastavni deo igre, ali bez obzira na to, intezitet i želja moraju da budu stalni.

>