Crvena zvezda mts appoint club legend Saša Obradović as new head coach

Wednesday, 10. June 2020 at 13:39

The red & whites have a new head coach!

Sasa Obradovic (Photo: Crvena zvezda mts)

Now it is official! Crvena zvezda mts have appointed Saša Obradović as new head coach!

Obradović is a true legend of Crvena zvezda. He started his pro career in this club and has played for the red & whites from 1987 to 1993, while he also made two returns – firstly in 1994, while the second one came in 1999. As a player, Obradović has won two national titles with Crvena zvezda.

Now, Obradović is coming back to his favorite club in a different role as for the first time in his basketball career he will coach Crvena zvezda mts first team.

"I want to thank club's President Nebojša Čović for giving me this great honor. I consider myself part of Crvena zvezda history and I think that over all these years I have deserved to become the club’s head coach. I am not afraid. I am physically and mentally ready for the upcoming challenges. I also want to thank my agent Miodrag Ražnatović who made a huge effort to make all of this possible. I am aware of responsibility that comes with this role and I am aware of big expectations everyone has. Crvena zvezda mts will play modern basketball on both ends of the court. We have to build a team which can withstand a very demading schedule that is in front of us. Our goal is to build a strong team and to represent Serbia in the best possible way,“ said Obradović.

-------------

Saša Obradović started his coaching career in

Saša Obradović je trener Crvene zvezde

Crvena zvezda mts je predstavila novog šefa stručnog štaba – Sašu Obradovića. Tinjala je želja, međusobna, a sada su se i stekli uslovi da Zvezdino dete posle 15 godina uspešne trenerske karijere ponovo dođe u svoju kuću i postane prvi trener crveno-belih.

To je danas i ozvaničeno. U prisustvu velikog broja novinara održana je konferencija pod otvorenim nebom, a saveznik je bilo i varljivo vreme. Izlazak Saše Obradovića iz prostorija kluba pratilo je sunce baš kao i taktovi pesme koji su govorili da je crveno-bela legendarna šestica ponovo u voljenom klubu. Sada u nekoj drugoj ulozi za koju i predsednik kluba Nebojša Čović veruje da je najbolji mogući izbor.

Saša Obradović je preuzeo reč, a pored predsednika kluba uz njega su bili i novi članovi stručnog štaba – prvi pomoćnik Dušan Marković, zatim Milenko Bogićević i Dušan Marković.

‘’Hvala Nebojši Čoviću što mi je ukazao poverenje i čast. Sebe smatram delom istorije Zvezde. Mislim da sam tokom ovih godina zaslužio da budem trener. Ne plašim se, spreman sam i fizički i psihički da iznesem valika očekivanja. Hvala i agentu Mišku Ražnatoviću koji je mnogo uradio da budem trener Zvezde. Svestan sam odgovornosti i jakih očekivanja. Crvena zvezda će igrati modern košarku na obe strane terena. Moramo da napravimo dobar tim za težak raspored. Imam obećanje da će klub to podržati. Cilj svih nas je da napravimo jak tim i da predstavljamo Srbiju na najbolji mogući način,” istakao je Obradović.

Novi članovi stručnog štaba Crvene zvezde i prvi trener dobili su prigodne poklone od kluba koje je podelio tim menadžer Nebojša Ilić. Legendarna ‘’šestica’’ je dobila retro dres sa svojim brojem i prezimenom, a direktor kluba Filip Sunturlić poželeo je Obradoviću dobrodošlicu u ime kompletnog menadžmenta i svih zaposlenih i dodelio mu uramljeni poklon ‘’Klub 100’’. Podsećamo, za 75. rođendan kluba KK Crvena zvezda je oformo taj klub koji sadrži sve prvotimce koji su imali 100 i više nastupa u crveno-belom dresu. Jedan od njih je naravno i Saša Obradović koji je u svojoj kući primio plaketu.

>