Krka gets stronger by adding Jan Kosi and Jan Rebec

Friday, 03. July 2020 at 12:24

Krka have reinforced their ranks for the forthcoming season, as they have signed with former Koper Primorska big man Jan Kosi and former Petrol Olimpija shooting guard Jan Rebec.

Matic Rebec, Jan Rebec (Photo: Petrol Olimpija/Ales Fevzer)

Jan Kosi started his career at Elektra, where he spent three seasons, between 2013 and 2016. He spent the past four years in Koper, where he was a member of Koper Primorska. Jan Kosi is an occasional Slovenia national team member. He was averaging 2 points and a rebound in the ABA League last season.

Jan Rebec started playing basketball in his hometown Pivka and later moved to Koš Koper. He later also played for Škofja Loka, Šenčur GGD, Petrol Olimpija and Šentjur. He has been averaging 11.6 points, 3.5 rebounds and 2.7 assists per game last season playing in the Slovenian national championship.

As he joined the ranks of Krka, Jan Kosi told: “I am very happy to have come to the club with rich and successful history. I am bringing my desire, relentlessness, good defense and a desire of a victory with me. I hope to get the support from the stands and I will do my best to achieve our goals.”

Jan Rebec added: “I am very happy to have received an opportunity to prove what I can at Krka. I am used to playing aggressively on defense. This is my first task and this is what coach is expecting of me. I can promise to give everything we can in each game and to collect as many triumphs as possible in every clash.”

--------------------

Jan Kosi in Jan Rebec nova člana Krke

Košarkarji Krke so minulo sredo končali s treningi, v klubu pa že pogledujejo proti začetku priprav in novi tekmovalni sezoni. Barve njihovega kluba bosta branila tudi Jan Kosi in Jan Rebec.

Jan Kosi (204 cm, 1996) je svojo športno pot začel v šoštanjski Elektri, kjer je igral med letoma 2013 in 2016. Zadnja štiri leta je preživel v Kopru, kjer je bil član Kopra Primorske. Jan Kosi je tudi občasni slovenski reprezentant. Lani je v Ligi ABA povprečno beležil 2 točki in skok na srečanje.

Jan Rebec (192 cm, 1993) je s košarko prišel v domači Pivki, potem pa igral za ŠD Koš Koper. Iz Pivke v Koper se je selil star 13 let, ostal pa je pet sezon. V Pivki je nadaljeval v 3. ligi, potem pa igral za Ajdovščino, LTH Castings Škofjo Loko, Šenčur GGD, Petrol Olimpijo in Šentjur. Za ekipo Šentjurja je v lanski sezoni v slovenski ligi vknjižil po 11.6 točke, 3.5 skoka in 2.7 podaje.

Jan Kosi je ob dogovoru o sodelovanju s Krko povedal: „Zelo sem vesel, ker sem prišel v klub, v konkretno sredino, ki premore bogato in uspešno zgodovino. S sabo prinašam željo, borbo, dobro obrambo in željo po zmagi! Upam in želim si podpore s tribune, z moje strani pa, da se bomo maksimalno potrudili.“

Jan Rebec pa: „Zelo sem vesel, ker sem dobil priložnost, da pokažem v Krki, kaj znam. S svojim načinom igre prinašam agresivnost v obrambi, to bo moja prva naloga, to od mene pričakuje trener. Lahko obljubim, da bomo na vsaki tekmi dali vse od sebe in skušali zbrati čim več zmag.“

>