BLOG: Luka Mitrović – "Join me in Pionir Hall“

Wednesday, 25. November 2015 at 16:10

While recovering from serious knee injury, Luka Mitrović accepted our call to write a blog for ABA League website. Read the text written by the captain of Crvena zvezda Telekom.

Povrede. Valjda jedine stvari koje nisu lepe u ovoj igri koju igramo. Za svakog sportistu je uvek teško da se pomiri sa tim da prosto nije u stanju da radi ono što najviše voli. Ali, morate da prihvatite situaciju i da tražite barem neke dobre stvari. Kao na primer - Longeta skinuta!

Jedva sam čekao da je skinem i da bar nešto radim, pa makar to bile i terapije. Doduše ne mogu baš da se žalim na ovo duže spavanje, mogao bih komotno da se naviknem na to. Nego, sreća u nesreći je što se eto oporavljam od maltene identične povrede kao prošli put. Znam celu rutinu, što dosta olakšava stvari.

Dok sam morao strogo da mirujem, terapija je bila sledeća - gledanje utakmica, čitanje i igranje igrica. NBA, PES, Call of Duty... Danguba je dolazio skoro svaki dan, pa smo zajedno bolovali uz džojstike. Sad se on oporavio, pa nema toliko vremena. Majk je isto bio tu... Ma svi su dolazili. Mada, mnogo mi je lepše sad kad ja mogu njih da posetim. Odem na treninge, tu sam na utakmicama. Uf, nemojte da me pitate kako mi je dok gledam. Recimo da izgleda dosta neprijatno po ljude oko mene.

Posle Strazbura idem ulicom i ne želim ni sa kim da pričam o tome. Nikome takvi poraze ne padaju teže nego igračima. Platili smo danak neiskustvu. Da su igrali Laza, Gal i ostali mislim da bi bila druga priča na kraju. Ali i pored teškog poraza mora se istaći i da smo i dobili mnogo. Mladi igrači su dobili dosta minuta, bilo im je to vatreno krštenje koje će im mnogo značiti u budućnosti.

Sad nam dolazi Real... Od kada pratim Evroligu ne sećam se da su bili u sličnoj situaciji. Ne znam zapravo da li su ikad imali imperativ pobede. Ipak, ne zaboravite samo jednu stvar. Bilo je košarke i pre Reala, a biće je i posle. Ta utakmica je praznik košarke za sve zvezdaše. Ej, igramo sa prvakom Evrope! Momci na parketu treba da uživaju u utakmici, a mi treba da ih podržimo kakav god ishod da bude. Zato pozivam sve ljude da dođu u Pionir u petak i daju vetar u ledja našem timu. Ja ću biti tamo...

>