Nikolić three years in Podgorica

Tuesday, 12. July 2016 at 18:17

Young Montenegro national team member Zoran Nikolić, one of the most talented centers in Europe in his generation born in 1996, signed a 3 year contract with Budućnost VOLI.

Young Montenegro national team member Zoran Nikolić, one of the most talented centers in Europe in his generation born in 1996, signed a 3 year contract with Budućnost VOLI.

Afer first basketball steps made in Nikšić and five seasons spent in Spain, 20-year old Nikolić decided to continue his career in Podgorica and stated that he is delighted with a chance that Podgorica ABA League side offered him: "I am glad to be here. We have negotiated many times over the past several seasons and this time we have agreed on a cooperation, on mutual consent. I will have a chance to prove myself in the young and ambitious team and my goal is to warrant the trust and to prove my quality, both in the ABA League and Eurocup."

Zoran began playing basketball in Nikšić, spent several months in Basket, then a short period in Ibon and Anagastum. In 2011 he moved to Girona and in 2013 to Joventut.

"I know the player from his young days. I used to work in the national basketball federation as the coordinator of youth categories. He is an interesting player and we estimated that we need a player like him. My goal is to compose a team of both young and experienced players. I hope that Zoran will be one of the main pillars of a new, long-year lasting period," Budućnost VOLI head coach Vlado šćepanović stated.

In Budućnost VOLI Nikolić will wear the jersey with Number 19, while soon he will appear for U20 national team of Montenegro at the B division of European Championship.

--------------------

Nikolić tri godine u Podgorici

Mladi crnogorski reprezentativac Zoran Nikolić, jedan od talentovanijih centara Evrope u klasi 1996, potpisao je trogodišnji ugovor sa Budućnost VOLI.

Poslije početnih koraka u Nikšiću i pet sezona u španiji, 20-godišnji Nikolić je odlučio da karijeru nastavi u Podgorici i naglasio je tokom predstavljanja medijima da je zadovoljan ukazanom prilikom: "Drago mi je da sam ovdje, pregovarali smo i prethodnih godina u nekoliko navrata i ovog puta se desilo, na obostrano zadovoljstvo. Imaću priliku u mladom i ambicioznom timu, a cilj mi je da opravdam očekivanja i dokažem kvalitet, kako u ABA ligi tako i u Eurokupu."

Zoran je počeo da uči košarku u Nikšiću, nekoliko mjeseci proveo je u Basketu, kratko je bio i u Ibonu, a onda u Anagastumu. Već 2011.godine otišao je u Đironu, a zatim, 2013.godine i u Huventud.

"Znam ga iz njegovih najmlađih dana. Tada sam radio u savezu kao koordinator mlađih selekcija. Interesantan je igrač, a mi smo procijenili da nam treba igrač kao što je on. Na prvoj konferenciji kada sam došao rekao sam da ćemo praviti ekipu koja će biti spoj mladosti i iskustva. Nadam se da će Zoran biti stub i osnova neke nove, dugogodišnje priče, ” istakao je trener Budućnost VOLI, Vlado šćepanović.

Nikolić je u Budućnost Voliju zadužio dres sa brojem 19, a uskoro ga očekuje učešće sa mladom reprezentacijom Crne Gore na turniru "B" divizije prvenstva Evrope.
>