Barbarič is the new reinforcement of Union Olimpija

Thursday, 25. August 2016 at 14:07

Union Olimpija agreed on cooperation with point guard Jan Barbarič, who used to play for Splošna plovba Portorož in the previous seasons.

Union Olimpija agreed on cooperation with point guard Jan Barbarič, who used to play for Splošna plovba Portorož in the previous seasons.

Union Olimpija signed a 2-year contract with 188 cm tall point guard Jan Barbarič, who used to play for Portorož in Slovenian national championship in the 2015/16 season.

Youngster, who used to pla for Slovenia U20 national team as well, averaged 18.2 points, 6.4 rebounds and 2.9 assists per game in Slovenian national championship while playing for Portorož, where he began his professional career and where he played ever since 2011. He was the top scorer of Slovenian national championship last season.

Apart from Barbarič, the Dragons can count for the next season also on Gregor Hrovat and Blaž Mesiček, who played in Stožice already in the previous one and the newcomers Dražen Bubnić, Nikola Janković, Mirko Mulalić, Devin Oliver, Jure Pelko and Justin Robinson.

--------------------

Barbarič nova okrepitev Union Olimpije

Union Olimpija je sklenila pogodbo o sodelovanju s organizatorjem igre Janom Barbaričem, ki je v minulih petih sezonah nastopal za Portorož.

Union Olimpija je sklenila 2-letno pogodbo s 188 cm visokim organizatorjem igre Janom Barbaričem ki je v sezoni 2015/2016 nastopal za Portorož v slovenski prvi ligi.

Mladi Primorec, ki je bil tudi U20 reprezentant Slovenije, je v minuli sezoni za Portorož, kjer je svojo profesionalno športno pot tudi pričel in zanj nastopal vse od leta 2011, v državnem prvenstvu Slovenije v povprečju dosegal 18,2 točke, 6,4 skoka in 2,9 podaje na tekmo. Bil je prvi strelec slovenske prve lige v lanski sezoni.

Poleg Barbariča imajo Zmaji trenutno na razpolago za minulo sezono še Gregorja Hrovata in Blaža Mesička, ki sta v Stožicah igrala tudi v pretekli sezoni ter novince Dražena Bubnića, Nikolo Jankovića, Mirka Mulalića, Devina Oliverja, Jureta Pelka in Justina Robinsona.
>