Kaba leaves Mega Bemax and goes to ASVEL

Friday, 28. July 2017 at 15:40

Alpha Kaba is no longer a player of Mega Bemax, as he accepted the offer of French team ASVEL.

Alpha Kaba (Photo: Mega Leks/Ivica Veselinov)

Alpha Kaba is no longer a player of Mega Bemax, as he accepted the offer of ASVEL. The French team announced that they signed a 3-year deal with Kaba.

Alpha Kaba arrived in Mega Bemax in the summer of 2015. In his first year he helped the club to reach the ABA league Finals and to win the Serbian Cup. Last season, this 21 year old center averaged 10.9 points and 7.6 rebounds per match in the ABA League, while he was named the best rebounder of the competition.

On June 22, 2017, Kaba was selected with the final pick in the 2017 NBA draft by the Atlanta Hawks. He is also among the 37 players who are selected to represent France until the 2020 Olympics.

-----------------

Kaba nastavlja karijeru u Asvelu

Sada već bivši centar Mega Bemaxa Alfa Kaba će nastaviti karijeru u francuskom Asvelu. Kaba je na ovogodišnjem NBA draftu izabran sa 60. pozicije od strane Atlante za koju je i nastupao u Letnjoj ligi u Las Vegasu.

Alfa Kaba je rođen 29. januara 1996. godine, igra na poziciji centra i u redove Mege je došao u leto 2015. godine iz francuskog Orteza. U sezoni 2015/16 je učestvovao u osvajanju Kupa Radivoja Koraća i plasmanu u finale plejofa ABA lige.

Ove sezone je u ABA ligi u proseku beležio 10.9 poena po meču, u Košarkaškoj Ligi šampiona 10.7 a u Super ligi je imao 9 poena po meču. Kaba se ove sezone posebno istakao kao odličan skakač pošto je u ABA ligi je proglašen za prvog skakača sa 7.6 skokova po meču, a takođe je u toj kategoriji bio na prvom mestu i u Super ligi Srbije sa 8.2 skoka po meču. U Košarkaškoj Ligi šampiona je bio drugi skakač regularne faze sa 9.8 skokova po meču.

Kaba se nalazi i na spisku 37 igrača na koje Francuska košarkaška federacija (FFBB) računa u narednom olimpijskom ciklusu do 2020. godine.

>