Krka’s captain Jure Balažić retires from playing basketball

Friday, 19. June 2020 at 18:21

Balažić will remain in the club as he was appointed as Krka’s General Manager.

Jure Balazic (Photo: Krka/Drago Perko/kosarka.si)

Krka’s captain Jure Balažić has retired from playing basketball. After a long and successful career which started in Novo mesto back in 1997, Balažić has decided it is the right time to make the next step in his basketball life. Krka announced that Balažić will take over the role of the club’s General Manager.

“I wanted to stay in basketball and I wanted to stay at home and work in my home town club Krka. That is why I did not hesitate when the club’s president offered me to become the general manager. I want to help Krka the best I can and to try making the club better in every way,” said Balažić.

Jure Balažić has spent most of his career in Krka, for which he played in 4 different periods. He started his pro career in Novo mesto squad back in 1997 and has stayed there until 2000. After that he played for Krka from 2002 to 2005, then from 2007 to 2012 and finally from 2018 to 2020. He has won 4 national championships with Krka and 1 FIBA EuroChallenge trophy.

--------------------

Krkin kapetan Jure Balažič zaključil svojo igralsko pot

Balažić bo nadaljeval svojo kariero v klubu kot novi direktor.

Krkin kapetan Jure Balažić se je poslovil od aktivnega igranja košarke. Po dolgi in uspešni karieri, ki jo je začel v Novem mestu že davnega leta 1997, se je Balažić odločil, da je čas za naslednji korak na njegovi košarkarski poti. Krka je objavila, da bo nadaljeval kariero kot novi klubski direktor.

„Ko je prišla ponudba predsednika kluba, nisem kaj dosti razmišljal. Dejansko sem zadnja leta že nekajkrat premišljeval, kaj bom, ko končam aktivno igralsko kariero. Želel sem ostati v košarki. Ostajam doma, z delom pa nadaljujem v matičnem klubu. Želim si, da klubu pomagam po najboljših močeh, da bomo na vseh področjih še uspešnejši, kot smo bili dosedaj. Hvala za ponujeno priložnost in upam, da bom izpolnil klubska in svoja pričakovanja,“ je dejal Balažić.

Balažić je večji del svoje kariere prebil pri Krki, za katero je igral v štirih obdobjih. Kariero je začel v Novem mestu leta 1997 in tam ostal do leta 2000. Nato je igral za Krko med letoma 2002 in 2005, nato med 2007 in 2012, nazadnje pa med 2018 in 2020. S Krko je osvojil štiri naslove državnega prvaka in naslov prvaka Pokala EuroChallenge.

>