Mangok Mathiang is joining the Dragons

Friday, 10. July 2020 at 18:12

Under both rims, Cedevita Olimpija will be stronger next season for a player with a Sudanese and Australian passport, Mangok Mathiang.

Jurica Golemac (Photo: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Cedevita Olimpija continues with the composition of the team for the upcoming 2020/21 season. Under both rims, the Dragons will be joined by 208-centimeter-tall Mangok Mathiang, who wore the jersey of Bahçeşehir Kolejiin Turkey last season and also has experience playing in the NBA, where he played for the Charlotte Hornets.

After Mathiang was not picked in the NBA Draft in 2017, he joined the Charlotte Hornets during the Summer League in Orlando, and in August he also signed a contract with the Hornets. At the same time, Mathiang also wore the jersey of the Greensboro Swarm, which plays in the G-League, and averaged 10.8 points, 9.2 rebounds and 1.4 blocks per game.

In August 2018, Mathiang joined Cremona. He went to Turkey last July and averaged 12.7 points, 10.6 rebounds, 1.7 assists, 1.4 blocksand 1.1 steals last season.

Mangok Mathiang, player of Cedevita Olimpija:

“I am very happy to be joining Cedevita Olimpija, a club with a big tradition and with loyal fans. I am looking forward to the next season, which will be very challenging for us. I can't wait to get together with my teammates, get to work, and to introduce myself to the Ljubljana's fans.”

--------------------

Velikan Mathiang okrepil Cedevito Olimpijo

Pod obema obročema bo Cedevita Olimpija v prihodnji sezoni močnejša za košarkarja z južnosudanskim in avstralskim potnim listom, Mangokom Mathiangom.

Cedevita Olimpija nadaljuje s sestavo članskega moštva za prihajajočo tekmovalno sezono. Pod obema obročema se bo Zmajem pridružil 208 centimetrov visoki Mangok Mathiang, ki je v minuli sezoni nosil dres ekipe Bahçeşehir Koleji v Turčiji, ima pa tudi že izkušnje z igranjem v Ligi NBA, kjer je branil barve Charlotte Hornetsov.

Po tem, ko Mathiang leta 2017 ni bil izbran na naboru Lige NBA, se je Sršenom iz Charlottea pridružil tekom poletne lige v Orlandu, avgusta pa je s Hornetsi tudi podpisal pogodbo. Hkrati je Mathiang nosil tudi dres moštva Greensboro Swarm, ki nastopa v razvojni Ligi NBA, in v povprečju beležil 10,8 točke, 9,2 skoke in 1,4 blokade na tekmo.

V avgustu 2018 se je Mathiang pridružil Cremoni, in z njo tudi osvojil naslov italijanskega pokalnega prvaka. Lanskega julija je prestopil v Turčijo in v minuli sezoni v povprečju dosegal 12,7 točke, 10,6 skoke, 1,7 asistence, 1,4 blokade in 1,1 pridobljene žoge. Dvomestno število točk je dosegel na 13 tekmah, mejo 20 točk pa je dosegel oziroma presegel trikrat. Desetkrat je v svojo statistiko vpisal dvojnega dvojčka.

Bahçeşehir je v tekmovalni sezoni 2019/20 nastopal tudi v Fibinem Evropskem pokalu, tam pa je Mathiang na 14 tekmah v povprečju beležil 12,3 točke, 11,2 skoke, 1,3 blokade in 0,4 pridobljene žoge v 28,7 minutah akcije. Kar na štirih tekmah je uspel v svojo statistiko zabeležiti vsaj 15 skokov za odbito žogo, obenem pa je na 10 tekmah dosegel ali presegel mejo 10 doseženih točk.

Mangok Mathiang, igralec KK Cedevita Olimpija:

»Zelo vesel sem, da sem se pridružil Cedeviti Olimpiji, klubu z bogato tradicijo in zvestimi navijači. Veselim se začetka naslednje sezone, ki bo zelo zahtevna za vse nas. Komaj čakam, da se s soigralci zberemo, in da se predstavim ljubljanskim navijačem.«

>