Coach Jovanović stays in FMP for 2 more years, Nenadić and Radonjić first newcomers

Tuesday, 21. July 2020 at 19:30

FMP have started creating the team for the new season. 

FMP team, Vladimir Jovanovic (Photo: FMP)

FMP have started creating the team for the new season.

The two-time ABA League champions announced that they have extended the contract with head coach Vladimir Jovanović for two more years, while they also announced the signings of Nemanja Nenadić and Marko Radonjić.

Nemanja Nenadić has therefore returned to FMP for which he played in the 2017/18 season and he was one of the team's best players that year. After that, Nenadić moved to Crvena zvezda mts with whom he won the 2018/19 ABA League championship. This 26-year old guard played for Crvena zvezda mts in the first half of the 2019/20 season, while he then moved to Mega Bemax where he spent the last six months. Nenadić averaged 9.4 points, 3.1 rebounds and 1.9 assists in the 2019/2020 ABA League season.

Marko Radonjić spent the last season in still reigning champions of Bulgaria – Balkan Botevgrad. Before that, Radonjić has played for numerous teams, including Napredak Rubin, Sloga Kraljevo, Vojvodina Srbijagas, Borac Čačak, Iskra Svit, Dynamic VIP PAY and Novi Pazar, while he is yet to make his ABA League debut.

--------------------

FMP produžio ugovor sa trenerom Jovanovićem, stigli Nenadić i Radonjić

KK FMP obaveštava javnost da je u utorak seniorski tim našeg kluba pojačan dvojicom igrača, Nemanjom Nenadićem i Markom Radonjićem.

Dvojica iskusnih igrača potpisali su sa KK FMP dvogodišnje ugovore i predstavljaće veliko osveženje i pojačanje za naš tim, koji i sledeće sezone očekuju brojne utakmice u ABA ligi, Superligi Srbije i kupu Radivoja Koraća.

Nemanja Nenadić se vraća u redove KK FMP iz KK Mega, u kome je proveo poslednju polusezonu. Igra na pozicijama beka i krila, visok je 198 centimetara i težak 88 kilograma. Nekadašnji igrač KK Dunav, KK Crvena zvezda i KK Mega vraća se u Železnik gde je sa velikim uspehom igrao u sezoni 2017-2018.

Drugo pojačanje KK FMP i novi bek našeg kluba je i Marko Radonjić, još jedan vrlo iskusan igrač koji stiže iz bugarskog šampiona "Balkan Botevgrad".

Rođen je 1993.godine u Kruševcu (visok 190 cm, težak 89 kilograma) gde je i napravio prve košarkaške korake. Nastupao je i za ekipe Sloge, Vojvodine, Borca iz Čačka, Iskre, Dinamika i Novog Pazara, dok je prošlu sezonu sa velikim uspehom odigrao u Bugarskoj.

Dolaskom Nenadića i Radonjića, tim za takmičarsku sezonu 2020-2021 je pojačan dvojicom igrača koji će se svojim iskustvom i kvalitetom u potpunosti uklopiti u ekipu koja je tokom leta oslabljena odlascima Đokovića, Jeremića i Tejića.

Takođe u skladu sa svojom prepoznatljivom klupskom politikom, KK FMP dvostruki osvajač ABA lige i višestruki osvajač nacionalnog kupa sa ponosom obaveštava da je jedan od najafirmisanijih mladih trenera na ovim prostorima, dosadašnji prvi trener KK FMP, i član stručnog štaba reprezentacije Srbije, Vlada Jovanović potpisao novi dvogodišnji ugovor sa klubom i predvodiće ekipu sa klupe u narednoj sezoni, koja će zbog pandemije virusa Covid-19 biti prepuna izazova za sve košarkaške ekipe i sport u celini.

>