Bryce Jones pens a new 1-year contract with Borac

Friday, 24. July 2020 at 19:01

The 25-year old American point guard is staying in Čačak!

Bryce Jones (Photo: Borac/Dusko Radisic)

Borac have continued creating the team for their first ever ABA League journey. After extending the contract with Radovan Đoković, the league newcomers have signed a new 1-year deal with Amerian point guard Bryce Jones!

Jones was one of the best players of Borac in the previous season in which he averaged 10.9 points and 4 assists per match in the 2019/20 ABA League 2 championship. Also, he has quickly become one of the fans’ favorites because of his attractive dunks and assists.

“Last season we finally managed to advance to ABA League 1, which is something the people in Čačak have been waiting for some time. And, that is one of the reasons why I decided to stay in Borac. I want to show to everyone that my place is among the best players in the region. I have to say that my teammates and the coaching staff here in Borac have made me a better player. Borac is a great place for any player who wants to improve his basketball skills,” said Jones.

----------------  

Džons ostaje u Borcu

Kao što je košarkaškoj javnosti u gradu na Moravi poznato već neko vreme, Brajs Tajler Džons biće igrač Borca još jednu sezonu.

Pouzdani kreator igre stigao je u čačanski tabor prošlog leta iz ekipe Ulcinja i vrlo brzo je pobrao simpatije brojnih zaljubljenika u košarku. Plejmejker iz Njujorka je svojim lucidnim asistencijama i sjajnim zakucavanjima atipičnim za poziciju na kojoj nastupa često podizao gledaoce na noge, uvek dobijajući gromke aplauze u hali kraj Morave za svoje poteze. Ukoliko se sve rečeno uzme u obzir, ne čudi što su Čačani zavoleli ovog momka koji je, igrom slučaja, prvi Amerikanac u crveno-belom dresu Borca.

"Ugovor koji sam potpisao važiće još godinu dana. U sezoni koja je iza nas uspeli smo da se plasiramo u ABA ligu, što je bilo dugo očekivano u Čačku. To je jedan od razloga koji je igrao bitnu ulogu u mojoj odluci da ostanem u Borcu. Želja mi je da pokažem svetu da mi je mesto među najboljim košarkašima. Moram da kažem da su mi treneri i saigrači u Borcu dosta pomogli da napredujem do još višeg nivoa. Borac je dobra sredina za svakog igrača da još više unapredi svoju košarkašku veštinu, što je bio i moj slučaj", rekao je Brajs Džons.

>