News

Rod Camphor is coming to Novo mesto

28-year old American shooting guard Rod Camphor, who is coming to Novo mesto from Poland, will be playing for Krka next season.

Vladimir Anzulovic (Photo: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer)

Rod Camphor (1992), born in the city of Baltimore in Maryland state, has been playing college basketball for two universities: Highland Community College and Southwestern Oklahoma afterwards.

Since 2014 he has been playing in Europe for teams such as Nevėžis, Leverkusen, Leuven Bears, Kymis, Turow Zgorzelec, Spjnia Stargrad and KTE-Duna Aszfalt. Before coming to Novo mesto he used to play for Rosa Radom and was the 9th best scorer of the Polish National Championship, as the member of the ranks of the squad, that finished the season in the 12th place.

As he agreed on cooperation with Krka, Rod Camphor told: “I am eagerly waiting for the new season to start. I am looking forward to joining Krka, that has a rich history. I will not only come to the team, but will also do my best in order to achieve the highest possible number of victories. I also have a message for the fans: support us and help us to have a good season!”

----------------------

Rod Camphor prihaja v Novo mesto

V dresu Krke bo v novi sezoni igral tudi 28-letni ameriški branilec, strelec Rod Camphor, ki v Novo mesto prihaja iz močnega poljskega državnega prvenstva.

Rod Camphor (1992) je rojen v mestu Baltimore v ameriški zvezni državi Maryland. Po srednji šoli je bil član dveh univerz: najprej je med letoma 2010 in 2012 igral za Highland Community College, nato pa še med letoma 2012 in 2014 za Southwestern Oklahoma.

Od leta 2014 igra v Evropi. Začel je v litovski ekipi Nevėžis (v sezoni 2014/2015), nadaljeval pa v Nemčiji (Leverkusen, Hamburg), Belgiji (Leuven Bears), Grčiji (Kymis) in na Poljskem (Turow Zgorzelec, Spojnia Stargrad in Rosa Radom) ter Madžarskem (KTE-Duna Aszfalt). Pred prihodom v Novo mesto je bil član kluba Rosa Radom, s 16.4 točkami na tekmo pa tudi 9. strelec tamkajšnjega državnega prvenstva, kjer so na koncu s soigralci zasedli 12. mesto, bili pa so tudi polfinalisti pokalnega tekmovanja.

Rod Camphor je ob podpisu za Krko dejal: „Navdušen sem nad prihajajočo sezono. Vesel sem, ker se bom pridružil Košarkarskem klubu Krka, ki ima bogato zgodovino. Ne bom le prišel v ekipo, ampak želim priti in pomagati klubu do čim več zmag! Za navijače pa tole: podprite nas in nam pomagajte k dobri sezoni.“