News

Krešimir Radovčić inks a 2-year contract with Cibona

Another very talented player has joined the Wolves. 

Kresimir Radovcic (Photo: Helios Suns/Gasper Papez)

Cibona have added another young player to their 2020/21 roster as they signed a 2-year contract with 23-year old guard Krešimir Radovčić.

Radovčić started his career in his hometown club Šibenik for which he played from 2012 to 2018. He then spent one year in Zabok, while in the previous season he played for ABA 2 side Helios Suns. Radovčić averaged 9.9 points, 3.3 assists and 2.1 rebounds per game in the 2019/20 ABA 2 championship.

“I am very happy and proud to join Cibona. I have had talks with Cibona earlier, but last year I decided to go to Helios Suns, simply because I wanted to go step by step. This summer, I did not hesitate when Cibona contacted me as I think this is a step forward in my career. I know the boys from the team very well. Toni Nakić is a good friend of mine and I heard only good things about Cibona from him. We will prepare well for the upcoming challenges and we will be ready for the next season,” said Radovčić.

Cibona will start their preparations for the 2020/21 season on Monday, August 3.

--------------

Krešimir Radovčić u Ciboni na dvije godine

Košarkaški klub Cibona potpisala je dvogodišnji ugovor s reprezentativcem Hrvatske, 23- godišnjim razigravačem Krešimirom Radovčićem.

Ovaj je rođeni Šibenčanin šest sezona proveo u Šibeniku, zatim jednu u Zaboku, a prošlu je sezonu igrao za slovenske Helios Sunse.

Domagoj Čavlović, direktor Cibone:

- Doveli smo još jednog mladog igrača koji će dobiti priliku da se izbori. Razgovarali smo s njim i prošle godine i vjerujemo da će napraviti iskorak u igri kod nas i pojačati konkurenciju na poziciji playmakera.

Ivan Velić, trener Cibone:

- Još je jedan talentirani hrvatski mladi igrač u Ciboni. Prošlo je ljeto bio na širem spisku reprezentacije. To je dečko koji nije preskakao stepenice u karijeri, išao je korak po korak i ovaj je još jedan jako bitan za njegovu karijeru. Jako je dobar dečko, radišan, a to je ono što smo tražili u ovom trenutku. Nije tražio nikakve specijalne uvjete što se tiče statusa u ekipi, tražio je šansu i mi smo mu je dali. Vjerujem da ćemo imati dobru suradnju!

Krešimir Radovčić, igrač Cibone:

- Uspjeli smo se dogovoriti i nije tu bilo neke dileme. Odlučio sam se na Cibonu jer je to iskorak u mojoj karijeri. Zadovoljan sam i ponosan na to!  S Cibonom sam i prije bio u kontaktu, no prošle godine sam se odlučio na Helios iz razloga što sam htio ići korak po korak, nisam htio preskakati stepenicu. Bio sam zadovoljan u Sloveniji. Imali smo dobru sezonu i puno sam napredovao tako da sam sad odlučio otići korak više. Mislim da je Cibona pravi klub jer imaju strategiju razvoja mladih igrača. Tu su sve dečki koje poznajem, neke i osobno. S Tonijem sam jako dobar. Čuo sam od njega da je stekao dobre utiske dok je trenirao gore u ovoj ljetnoj pauzi. Dobro ćemo se pripremiti za period koji slijedi i bit ćemo spremni na testove koji slijede. Nadam se da će se i publika vratiti u dvoranu bez obzira na situaciju s koronom.

Krešimir će se pojaviti u Zagrebu i prije prvog treninga u ponedjeljak. Naime, tijekom vikenda će se svi igrači, stručni stožer i djelatnici kluba testirati na koronavirus kako bi u ponedjeljak mogli početi s pripremama.